Walkera heeft haar nieuwste drone gepresenteerd. Vitus is een opvouwbare quadcopter welke qua formaat en uiterlijk veel overeenkomsten vertoond met DJI's Mavic Pro en GoPro's Karma drone.

Opvouwbaar

Door de vier inklapbare armen en opvouwbare propellers is de Vitus drone in te klappen tot een zeer klein formaat. Het formaat en algehele verschijning van Walkera Vitus drone vertoont veel overeenkomsten met DJI's Mavic Pro opvouwbare quadcopter.

Games

Naast zijn enorme draagbaarheid en 4K camera onderscheidt Walkera Vitus zich ook op een ander vlak. De Walkera Vitus biedt toegang tot verschillende games met Augmented Reality technieken.

4K Ultra HD camera

Walkera Vitus is uitgerust met een 4K Ultra HD camera welke door middel van mechanisch gestabiliseerde gimbal bevestigd is aan de voorkant van de drone. Met name de ophanging van de camera en gimbal vertoont veel overeenkomst met de ophanging van GoPro Karma's camera.

Vliegtijd

Walkera heeft bij het ontwerp van de body van de quadcopter een aanzienlijk grote ruimte voor de accu gereserveerd. Vitus is uitgerust met een oplaadbare 5200mAh 11.4V accu, die je als een cartridge kunt installeren zonder bedrading te hoeven aansluiten. Een volle accu resulteert in 25 minuten vliegtijd.

Obstakel ontwijking

Vitus is uitgerust met 9 optische sensoren aan onderkant en zijkanten van het apparaat. Dankzij deze sensoren is de drone in staat om obstakels te herkennen zodat het apparaat niet tegen een muur, paal of boom vliegt, maar het object herkent en tijdig afremt.

LED

Aan de achterkant van de quadcopter is Walkera Vitus uitgerust met een status LED-lampje zoals je ziet bij veel vergelijkbare modellen. Aan de zijkant is de quadcopter voorzien van een microUSB-poort.

Remote Controller

Walkera Vitus wordt geleverd inclusief Remote Controller (Dual: 2.4Ghz en 5.8Ghz). Deze afstandsbediening is uitgevoerd in een compact formaat en voorzien van twee uitschuifbare klemmen waardoor je een smartphone aan de bovenkant kunt bevestigen.

FPV

Via je smartphone kun je live de camerabeelden bekijken voor een First Person View (FPV) beleving. Je smartphone maakt verbinding via WiFi met de Remote Controller. De Remote Controller is dus niet via WiFi verbonden met de drone, maar draagt de data over via de 5.8Ghz band wat zorgt voor een bereik van 1 kilometer.

Prijs

Walkera Vidus zal vanaf maart 2017 verkrijgbaar zijn en naar verwachting 600 dollar gaan kosten, dus dat zou betekenen dat in Europa er een prijskaartje van ongeveer 700 euro aan de drone zal hangen.

0 Reacties

    Plaats een reactie