Naar verwachting wordt de nieuwe standaard netwerkverbinding in 2020 het snellere 5G netwerk. Om ontwikkelaars hier nu al mee te kunnen laten werken heeft Intel een 5G modem ontwikkeld.

5G modem

Intel heeft een nieuwe 5G modem aangekondigd die gebruikt kan worden voor telefoons, auto's en drones. De nieuwe draadloze standaard wordt nu al door bedrijven getest bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Intel hoopt door de vroege lancering dat hun modems als dé 5G modems worden gezien.

Intel kondigt 5G modem aan voor telefoons, auto's en drones

Concurrentie

Intel heeft wel te maken met de concurrentie van Qualcomm en Ericsson. Qualcomm werkt ook met LTE modems en gaat ook 5G testen in samenwerking met AT&T. Ericsson werkt samen met China Mobile om drones te laten vliegen op het 5G netwerk.

Drones

Intel investeert graag in drones. Zo presenteerde de chipfabrikant eerder een ontwikkelbord voor een zelfbouwdrone, namen zij een Duitse drone softwarebedrijf over en namen zij ook drone fabrikant Ascending Technologies over. In oktober 2016 lanceerde Intel de Falcon 8+ drone voor de commerciële markt. De stap naar drones die verbinding maken met het 5G netwerk is dan ook een kleine stap voor Intel.

2020

Het duurt nog een paar jaar voor we het 5G netwerk gaan gebruiken. De uitrol van het nieuwe netwerk wordt verwacht in 2020.

Intel kondigt 5G modem aan voor telefoons, auto's en drones

0 Reacties

    Plaats een reactie