Intel, de bekende Amerikaanse chipfabrikant, heeft een eigen drone voor commerciële toepassingen geïntroduceerd.

Commerciële markt

Met de Falcon 8+ richt Intel zich primair op de Noord-Amerikaanse markt met als doel om leiding te nemen in het commerciële segment van de sector onbemande luchtvaartuigen (UAV).

Drones

Buiten de traditionele toepassingen zoals personal computers probeert Intel natuurlijk nieuwe markten aan te boren voor toepassing van haar chips. Intel heeft al tijden haar zinnen gezet op drones.

Intel doelt op commerciële markt met Falcon 8+ drone

Yuneec

De komst van een eigen drone komt niet als een verrassing het bedrijf investeert al lange tijd in verschillende drone-gerelateerde bedrijven. Zo deed Intel een investering van 53 miljoen euro in het bedrijf Yuneec, gespecialiseerd in de productie van consumentendrones. Het topmodel van Yuneec, Typhoon H, is ook verkrijgbaar met Intel Real Sense systeem voor geavanceerde obstakel-ontwijktechnologie.

Airware

Vorig jaar werd ook bekend dat Intel ook een investering heeft gedaan in Airware, een Amerikaanse start-up die werkt aan een besturingssysteem voor commerciële drones.

Intel doelt op commerciële markt met Falcon 8+ drone

Ascending Technologies

Ook dit jaar hield Intel niet op met investeren in drone-gerelateerde bedrijven. In januari werd bekend dat Intel het Duitse bedrijf Ascending Technologies heeft overgenomen. Het bedrijf ontwikkelt drones met auto-pilot software.

Intel doelt op commerciële markt met Falcon 8+ drone

Intel Falcon 8+

Intel's nieuwe drone, de Falcon 8+, borduurt voort op de AscTec Trinity technologie, dat ontwikkeld is door het Duitse bedrijf Ascending Technologies. De drone dankt het nummer 8 in haar naam aan de acht aanwezige motoren. Dankzij 8 motoren heeft de drone extra draagkracht voor installatie van externe meet- en zichtsystemen.

Commerciële toepassingen

Falcon 8+ heeft een formaat van 768 x 817 x 160 millimeter en een startgewicht van 2,8 kilogram. De V-vormige octocopter heeft een ontwerp waarin alle elementen zoals accu's, communicatie-systemen en sensoren zijn verwerkt. De drone is speciaal ontworpen voor toepassinbgen zoals industriële inspecties, surveillance en mapping, aldus Intel.

Intel doelt op commerciële markt met Falcon 8+ drone

Intel Cockpit

Intel's commerciële drone komt met een mobiel grondstation genaamd Intel Cockpit. Deze nieuw ontworpen tablet-gebaseerde afstandsbediening komt met twee joysticks, een LCD scherm voor vluchtinformatie en camerabeelden en is compleet waterbestendig. Intel Cockpiut wordt gevoed door een oplaadbare accu.

0 Reacties

    Plaats een reactie