Het Amerikaanse start-up bedrijf Airware krijgt een onbekende investering van Intel Capital, Intel’s wereldwijde investeringstak. De aankondiging komt tegelijk met de release van het lang verwachte besturingssysteem voor commerciële drones van Airware.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem van Airware staat bekend als Aerial Information Platform (AIP). Dit systeem combineert hardware, software en cloud-diensten om drones van verschillende afmetingen veilig te besturen. Airware hoopt dat hun systeem de standaard wordt voor commerciële drones door klanten eerst hun voertuig te laten kiezen om deze vervolgens uit te rusten met hardware en software onderdelen om drones voor verschillende doeleinden te maken. Airware verkoopt hun besturingssysteem als een platform dat een veilig en betrouwbaar alternatief is voor zakelijke gebruikers die meer nodig hebben dan dat consumenten drones bieden.

Ontwerp

Jonathan Downey, oprichter en directeur van Airware, zegt dat het AIP is ontworpen om zakelijke gebruikers een betrouwbare, verzekerbare en uitbreidbare oplossing voor het bedienen van commerciële drones van verschillende afmetingen. “We kijken uit naar het helpen van klanten om het inzetten van drones praktischer en nuttiger te maken dan ooit te voren”, zei Jonathan Downey. airware-flight-controller-drones-quadcopter-zakelijk-commercieel-intel-investeringairware-flight-controller-drones-quadcopter-zakelijk-commercieel-intel-investering

Demonstratie

Op een boerderij ten Noorden van San Francisco gaf Airware een demonstratie van hun platform en introduceerde de drone fabrikanten en andere bedrijven die Airware’s systeem momenteel gebruiken aan de bezoekers.

Allied Drones

Allied Drones heeft onlangs een drone uitgebracht die wordt bestuurd met het besturingssysteem van Airware. De quadcopter heeft een vliegtijd van een uur met een payload van bijna 1 kilogram. De drone is ontwikkeld voor zakelijk gebruik.

Investering van Intel

Airware ontvangt een onbekend investering van Intel dat als bedrijf zeer actief is op de drone markt. Zo organiseerde Intel de “Make it Wearable” wedstrijd waarbij de Nixie quadcopter als winnaar naar voren kwam. De kleine quadcopter kan als een horloge om de pols gedragen worden en kan daarnaast uitvliegen om een dronie te maken. Intel werkte vorig jaar ook samen met drone fabrikant 3D Robotics aan de ontwikkeling van de chip genaamd Edison. De micro-computer heeft de kracht van een PC maar het formaat van een postzegel. edison-drone-3drobotics-inteledison-drone-3drobotics-intel

0 Reacties

    Plaats een reactie