De drone technologie blijft zich ontwikkelen en veel drone fabrikanten richten zich op ontwijksystemen voor drones. Hiermee wordt de kans op een crash verkleind en de veiligheid dus vergroot. Intel sloeg eerder al de handen ineen met de Duitse drone fabrikant Ascending Technologies (AscTec) om een ontwijkfunctie voor drones te ontwikkelen. Nu heeft Intel het Duitse bedrijf volledig overgenomen.

Overname

Chipfabrikant Intel heeft de Duitse drone fabrikant Ascending Technologies overgenomen. Eerder werkte de twee bedrijven al samen om de AscTech sense-and-avoid algoritmes te combineren met Intel’s RealSense technologie: real-time depth-sensing. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat een drone objecten kan vermijden en zo beter autonoom vliegt. intel-neemt-duitse-drone-fabrikant-ascending-technologies-over-ontwijksysteem-drones-ces-2015intel-neemt-duitse-drone-fabrikant-ascending-technologies-over-ontwijksysteem-drones-ces-2015

Werkzaamheden

Het team van Ascending Technologies blijft de huidige werkzaamheden uitvoeren voor zijn klanten. Daarnaast gaat het team samenwerken met Intel’s Perceptual Computing team om een UAV technologie te ontwikkelen die drones helpt om te vliegen met een inzicht op de omgeving. Deze technologie maakt het mogelijk voor de drone om objecten te herkennen en deze te vermijden.

Waardering

Om hun waardering te tonen heeft Ascending Technologies een nieuw lichtschilderij gemaakt met een drone. Met speciale long exposure camera’s en met LED verlichting uitgeruste drones schreven zij de tekst Happy to join in de lucht. Ook het logo van Intel werd in de lucht gemaakt. Tijdens de feestdagen maakte het Duitse bedrijf ook kerstafbeeldingen in de lucht met behulp van drones.

Yuneec Typhoon H

Intel presenteert op CES 2016 in samenwerking met Yuneec de nieuwe Typhoon H hexacopter drone. Ook deze drone beschikt over een ontwijksysteem. De drone komt in 2016 op de markt voor consumenten en gaat 1799 dollar (1675 euro) kosten.

0 Reacties

    Plaats een reactie