De failliete dronemaker Lily Robotics is aangeklaagd vanwege vermeende misleiding in de verspreide promotievideo.

Dure drone

Lily heeft bij de promotie van haar drone een video getoond die door de Lily-drone zouden zijn gemaakt, maar volgens aanklagers zijn de beelden opgenomen met een dure DJI drone en een GoPro-camera.

DJI drone

De drone waarmee de beelden vermoedelijk zijn geschoten is een stuk duurder dan de Lily-drone. Daarnaast zou er een ervaren filmmaker betrokken zijn bij het maken van de beelden, verklaart de openbaar aanklager van San Francisco.

Selfie drone

De Lily-drone is gepresenteerd als de eerste 'selfie-drone' ter wereld en zou tussen de 499 en 899 dollar gaan kosten. Het apparaat zou waterdicht zijn, op oneven terrein kunnen landen en in staat zijn om automatisch mensen te kunnen volgen.

Lily Robotics aangeklaagd vanwege misleidende video

34 miljoen dollar

Lily Robotis heeft bekendgemaakt te stoppen met het drone-project, omdat er niet genoeg geld zou zijn opgehaald om het apparaat te produceren. In totaal was er 34 miljoen dollar opgehaald aan reserveringen. Volgens het bedrijf krijgen donateurs hun geld teruggestort.

Aanklacht

De aanklacht tegen Lily is een dag na de bekendmaking van het faillissement ingediend door de openbaar aanklager in San Francisco (SFDA), schrijft The Guardian vandaag.

Lily Robotics aangeklaagd vanwege misleidende video

DJI Inspire 1

In de rechtbankdocumenten wordt verwezen naar een video waarin extreme sporten zijn vastgelegd. Aangegeven werd dat de beelden met een Lily waren gemaakt. Volgens de aanklager zijn de beelden gemaakt met een DJI Inspire, een niet-autonome professionele cameradrone.

Bron: NU

0 Reacties

    Plaats een reactie