Vorig jaar werd al bekend dat DJI een minderheidsbelang had verworven van Hasselblad, een iconische camerafabrikant uit Zweden. Diverse betrouwbare bronnen melden nu dat de Chinese dronefabrikant een meerderheidsbelang heeft genomen in het Zweedse camerabedrijf.

Overname

Insiders spreken over het feit dat DJI het hele bedrijf heeft overgenomen. Op papier blijkt dat het Chinese bedrijf een meerderheidsbelang heeft genomen in Hasselblad.

DJI neemt meerderheidsbelang in Hasselblad

Hasselblad

Hasselblad is een cameramerk dat opgericht is in 1941 en was tijden bekend door de beste camera's op de markt te produceren. In de jaren 60 werden de camera's van Hasselblad gebruikt door NASA om foto's te maken tijdens ruimte-missies.

Bronnen

Kevin Raber van Luminous Landscape bracht het verhaal over de overname naar buiten. Raber claimt het verhaal te hebben gehoord vanuit talloze betrouwbare bronnen en ook techblog TechCrunch bevestigt het verhaal.

0 Reacties

    Plaats een reactie