Parrot heeft vandaag de prijs bekend gemaakt van hun nieuwe Parrot Disco FPV drone. Daarnaast lanceert de drone fabrikant ook de nieuwe Skycontroller 2 remote controller en de Cockpitglasses FPV bril.

Parrot Disco drone

In januari dit jaar kregen we al een voorproefje van de nieuwe fixed-wing Parrot Disco FPV drone tijdens de CES in Las Vegas. Vandaag heeft de fabrikant de prijzen bekend gemaakt en daarnaast ook een nieuwe compacte Skycontroller gepresenteerd. De drone met een spanwijdte van ruim een meter ligt naar verwachting begin september in de winkel.

Parrot Disco FPV inclusief nieuwe Skycontroller 2 en Cockpitglasses

Vliegen

De Parrot Disco drone is een fixed-wing drone met slechts één motor. De drone is in staat om zelf op te stijgen en te landen. Door zijn vleugels kan de Parrot Disco FPV drone zwevend door de lucht vliegen waardoor het accuverbruik erg laag is. Het is dan ook mogelijk om ruim 45 minuten te vliegen met de drone. De drone is een echt snelheidsmonster en haalt snelheden tot wel 80 km/h.

Skycontroller 2

Met de officiële aankondiging van de Parrot Disco FPV drone komt de Franse fabrikant direct met een nieuwe Skycontroller. Deze kwam in een eerder bericht over nieuwe minidrones ook al naar buiten, maar was toen nog niet officieel aangekondigd door Parrot. De nieuwe Skycontroller 2 is compacter dan zijn voorganger en heeft een bereik van 2 km. Via een speciale beugel is het nog steeds mogelijk om een smartphone of tablet te bevestigen.

Cockpitglasses

Naast de Parrot Disco FPV drone en de Skycontroller 2 heeft de fabrikant ook gewerkt aan een FPV bril. De Parrot Cockpitglasses is gemaakt om direct mee te kijken door de camera van de drone en een unieke FPV ervaring te beleven. Download de FreeFlight Pro applicatie op je Android of iOS smartphone en bevestig deze in de bril om direct mee te kijken met de Parrot Disco drone.

Camera

De Parrot Disco FPV drone beschikt over een 14 megapixel camera die filmt in 1080p HD resolutie. De camera wordt digitaal op 3 assen gestabiliseerd wat ervoor zorgt dat je vloeiende opnames maakt. De opgenomen beelden worden opgeslagen op het interne geheugen van de drone. De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB.

Parrot Disco FPV inclusief nieuwe Skycontroller 2 en Cockpitglasses

Prijs

De Parrot Disco drone wordt geleverd in een pakket met daarbij een Skycontroller 2 en de Cockpitglasses FPV bril voor 1299 euro. De drone wordt begin september verwacht. De Skycontroller 2 is ook los verkrijgbaar en te gebruiken voor de Parrot Bebop drone. Een losse Skycontroller 2 kost 349 euro. Parrot komt ook met een Bebop 2 FPV set waarbij de Skycontroller 2 en de Cocpitglasses geleverd wordt. Deze FPV set gaat 699 euro kosten en is naar verwachting ook begin september beschikbaar.

2 Reacties

  1. Jeroen

    Wat een gave apparaat!!! Zeker op het verlanglijstje van Flying Dutch Fenix :-)

  2. Peter van der Sluijs

    Super vet maar vrij duur ik ben benieuwd of deze drone goed loopt in Nederland met veel bebouwing

Plaats een reactie