De grote elektronica beurs CES in Las Vegas moet nog beginnen maar de eerste drone is al gepresenteerd. Drone fabrikant Parrot toont hun nieuwe Parrot Disco drone. De drone is gemaakt voor consumenten, maar heeft veel vergelijkingen met de professionele eBee drone van de Franse fabrikant.

Parrot Disco

Parrot introduceert de Parrot Disco drone die een doorsnede heeft van 1 meter. De drone heeft een vliegtijd van maar liefst 45 minuten en haalt snelheden tot wel 80 kilometer per uur. Om de drone op te laten stijgen gooi je hem gewoon in de lucht en de automatische piloot doet de rest.

Auto Pilot

De Parrot Disco drone vliegt automatisch naar een hoogte van 50 meter waar hij rondjes vliegt tot jij de besturing over neemt. De drone kan, net als de Parrot Bebop drones, bestuurd worden met de FreeFlight applicatie en de SkyController. parrot-disco-drone-ces-las-vegas-2016-presenteren-franse-fabrikant-elektronica-beursparrot-disco-drone-ces-las-vegas-2016-presenteren-franse-fabrikant-elektronica-beurs

Opnames

Het onbemande luchtvaartuig met een meter doorsnede is gemaakt van foam, carbon en plastic. Hij beschikt over een 14 megapixels camera die op 3 assen digitaal wordt gestabiliseerd. Hierdoor heb je altijd heldere en stabiele opnames.

Opslag

De drone heeft 32 gigabyte aan intern geheugen dat gebruikt wordt om de HD beelden op te slaan. De opgenomen beelden haal je er gemakkelijk vanaf met een USB stick. Lage resolutie video is direct te downloaden via het WiFi signaal.

Project

De Parrot Disco is nog in ontwikkeling en zal ergens in 2016 op de markt voor consumenten verschijnen. Wat het onbemande luchtvaartuig moet gaan kosten is nog niet bekend.

1 Reacties

  1. Meindert

    Wat kun je als consument met een fixed wing die 50km/h vliegt en niet kan hooveren? FPV racen... Groepje wielrenners volgen.. Fixed wings in professionele markt snap ik wel, maar als consumenten drone? Misschien mis ik iets.

Plaats een reactie