Een handige Amerikaan heeft een Nintendo Power Glove uit 1989 omgebouwd zodat hij er een drone mee kna besturen. Nolan Moore demonstreerde zijn project tijdens de Bay Area Maker Faire in het Californische San Mateo, zo meldt Tweakers.

Nintendo Power Glove

Moor gaat op zijn blog uitgebreid in op het proces dat ten grondslag ligt aan het ontstaan van zijn project. Het doel van Moore was het aanpassen van een Power Glove van Nintendo, die het bedrijf eind jaren 80 uitbracht. Hij nam de beslissing om alle componenten aan de binnenkant van de handschoen te vervangen door zijn eigen hardware, bijvoorbeeld een Teensy LC-bordje in combinatie met de sensoren van een Pololu AltIMU-10 v4.

Amerikaan bestuurt drone met Nintendo Power Glove

Techniek

Zijn PCB's ontwierp Moore eerst met behulp van EAGLE (Easily Applicable Graphical Layout Editor), maar hij maakte later in het proces de overstap naar KiCAD. De verbindingsmogelijkheden van de Power Glove werden sterk uitgebreid, met een esp8266-wifimodule, Bluetooth, RC-Controller en een infraroodzender.

Parrot AR.Drone 2.0

Uiteindelijk was Moore in staat om een Parrot AR Drone te besturen met behulp van zijn Nintendo Power Glove. Door zijn hand plat te houden laat Moore de drone op zijn plek zweven en door een vuist te maken en zijn hand te draaien kon hij de pitch en roll beïnvloeden. Ook kan hij de drone omhoog en omlaag laten vliegen door met zijn vinger in de corresponderende richting te wijzen.

0 Reacties

    Plaats een reactie