Bekijk deze unieke opname van een drone in Kaapstad die door een raam van een kantoor knalt en letterlijk bij een medewerker op zijn bureau belandt.

Kaapstad

De video is gepubliceerd door David Perel, die nietsvermoedend achter zijn bureau op kantoor in Kaapstad aan het werk was, toen er plotseling een Phantom 2 drone door het raam kwam vliegen. De drone knalde letterlijk tegen het hoofd van Perel aan en crashte op zijn Macbook. Gelukkig was Perel niet gewond naar aanleiding van dit incident.

Drone knalt door raam van kantoor in Kaapstad tegen hoofd van medewerker

GoPro

Perel heeft de opnames van de GoPro camera, die gemonteerd was onder de Phantom 2 drone, gepubliceerd op internet zodat de eigenaar van de drone wellicht gevonden kan worden.

Drone knalt door raam van kantoor in Kaapstad tegen hoofd van medewerker

Incidenten

Naarmate het aantal drones in de lucht toeneemt, zal ook het aantal incidenten toenemen. Vorige week werd Schiphol nog opgeschrikt door de aanwezigheid van drones in de buurt van een landingsbaan en voorspellen experts dat het aantal en de ernst van de incidenten ongetwijfeld zullen toenemen.

Drone knalt door raam van kantoor in Kaapstad tegen hoofd van medewerker

Onervaren

Het overgrote merendeel van de incidenten is te danken aan een gebrek aan expertise. Begrijp goed dat het vliegen met drones vergelijkbaar is met het besturen van een ander voertuig. Het is niet moeilijk, maar je moet wel tijd en aandacht investeren om volledige controle over het voertuig te krijgen. Neem hier dus de tijd voor, verdiep je in de regelgeving en vlieg veilig met drones.

Update 11-04-2016

Volgens SkyVideo blijkt de video nep.

1 Reacties

  1. wouter kramer

    wat een verassing het is een DJI

Plaats een reactie