Op Schiphol is vrijdag een baan tijdelijk buiten gebruik geweest nadat drie vliegtuigen een drone in de omgeving van de luchthaven hadden gezien. Dat heeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zaterdag bekendgemaakt, zo meldt NRC.

Onderzoek

LVNL heeft melding gedaan bij de politie en start samen met de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek.

Baan Schiphol tijdelijk dicht na melding van drone

Zwanenburgbaan

De drone werd gemeld door de piloten van vermoedelijk twee Cityhoppers van KLM en een toestel van EasyJet. Daarop is de Zwanenburgbaan tijdelijk afgesloten. Zowel de politie als de marechaussee hebben voor zover bekend niets aangetroffen.

Baan Schiphol tijdelijk dicht na melding van drone

Ongelukken

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers noemt het in reactie op het incident van vrijdag op Twitter "een kwestie van tijd" dat er ongelukken gebeuren.

2 Reacties

  1. Jan Willem

    Jammer dit soort berichten.... Je kunt erop wachten dat door dit soort acties de regels verscherpt zullen worden.....

  2. Albert Kok

    Erg jammer dat lutsers die nabij luchthavens vliegen het op deze manier compleet vergallen voor de gebruikers die zich wél aan de regels houden. Nog maar 50 meter hoog en 100 meter afstand? Sta je dan met je drone die 2 kilometer kan overbruggen. Hoop geld uitgegeven voor iets wat niet meer mag. Daarnaast durf ik zelf al bijna niet meer te vliegen omdat andere mensen de drone vanaf een afstand al de lucht uit kijken. Reden: al het negatieve nieuws in de media, niet mijn vliegkunst.

Plaats een reactie