3D Robotics biedt alle 3D-printbare onderdelen van de IRIS+ drone vanaf nu gratis aan. De overig benodigde elektronische componenten kunnen via 3D Robotics worden besteld.

MyMiniFactory

3D Robotics geeft aan een groot voorstander te zijn van open source projecten, en is in lijn met deze gedachte een exclusieve samenwerking aangegaan met MyMiniFactory, een online aanbieder waar je 3D modellen kan downloaden. De printbare files voor de IRIS+ drone zijn nu gratis te downloaden.

Print je eigen 3D Robotics IRIS+ drone

Assemblage

Naast de onderdelen die met behulp van een 3D printer kunnen worden gemaakt, zijn ook een aantal (niet-printbare) onderdelen nodig. Het gaat hierbij vooral om elektronische componenten zoals een printplaat, kabeltjes en motoren. Deze onderdelen zijn nu via 3D Robotics te bestellen. Nadat je alle onderdelen bij elkaar hebt geprint en besteld kan je de drone met behulp van een handleiding in elkaar zetten.

IRIS+ Drone

Met de introductie van de IRIS+ drone in 2014, kwam 3D Robotics met de op dat moment meest geavanceerde consumentendrone. De microprocessor die nodig was om de drone aan te sturen werd ontwikkeld in samenwerking met chipfabrikant Intel, en bood onder andere de basis voor de toen revolutionaire Follow Me functie. Hiermee kon de drone worden geïnstrueerd om de gebruiker zelfstandig te volgen en met de camera in beeld te houden.

0 Reacties

    Plaats een reactie