3D Robotics introduceert haar nieuwste model drone voor consumenten: 'IRIS+ Personal Drone'. De drone is per direct verkrijgbaar en beschikt als eerste - verkrijgbare - drone ter wereld over een automatische volg-functie. Met een vliegtijd ruim een kwartier en een adviesprijs lager dan 1.000 euro, brengt 3D Robotics high-tech drone-technologie naar de consument voor een betaalbare prijs. 3d-robotics-iris-plus.

Persoonlijke camera crew

Opnames van jezelf maken met een drone is tot op heden nog een redelijk lastig klusje. Alleen vergevorderde gebruikers weten hoe ze dit varkentje moeten wassen, maar met de The IRIS+ heb je je persoonlijke camera crew altijd tot je beschikking. De IRIS+ heeft een Volg Mij-functie waardoor de drone ieder Android-device met GPS kan volgen. Op deze manier wordt opnames maken van jezelf of van action sports makkelijker dan ooit tevoren. 3d-robotics-iris-plus-auto-follow-drone3d-robotics-iris-plus-auto-follow-drone

Auto-Follow

De IRIS+ is de eerste drone verkrijgbaar voor consumenten die over een automatisch volgfunctie beschikt. Bedrijven als Airdog en Hexoplus kondigde al eerder een drone aan met een dergelijke functie, maar tot op heden zijn beide modellen nog niet verkrijgbaar voor het grote publiek. De eerste IRIS+ drones zullen vanaf 15 september worden uitgeleverd aan de eerste klanten.

Vliegroutes

Het bepalen van vliegroutes is dankzij 3D Robotic's DroidPlanner makkelijker dan ooit te voren. Je tekent op je Android smartphone of tablet vliegensvlug een route uit die de IRIS+ vervolgens op jouw verzoek zal afleggen. Tijdens de vlucht is het mogelijk om de camera in te stellen, bijvoorbeeld door de focus op één punt vast te zetten terwijl de drone zich verplaatst. Automatische vluchten kunnen naast Android ook via Mac, Windows en Linux computers worden geconfigureerd. 3d-robotics-iris-plus-propellers3d-robotics-iris-plus-propellers

Verbeterd design

Het nieuwste model quadcopter uit de stal van 3D Robotics beschikt over een verbeterd design met zelf-vastdraaiende propellers. Tijdens de vlucht draaien de propellers in de richting zodat ze worden vastgeschroefd, waardoor loszittende propellers tot het verleden behoren. Ook is The IRIS+ voorzien van LED verlichting ter orientatie. Zo kun je altijd bepalen wat de voor- en achterkant van het apparaat is en ook tijdens de invallende schemering kun je de quadcopter altijd goed volgen.

Vliegtijd

De combinatie van een verbeterd elektrokabelsysteem, een lichter frame en een verbeterde batterij resulteren in een lange vliegtijd. Afhankelijk van de intensiteit van je vlucht blijft The IRIS+ zo'n 16 tot 22 minuten in de lucht. 3d-robotics-iris-plus-gopro-camera3d-robotics-iris-plus-gopro-camera

Camera

De IRIS+ is verkrijgbaar vanaf 750 dollar via de website van 3D Robotics. The IRIS+ wordt standaard geleverd zonder gimbal of camera. De Tarot T-2D Brushless gimbal is te koop tegen een meerprijs van 210 dollar zodat je een GoPro-camera kunt bevestigen aan de quadcopter. Een GoPro camera bestel je voor 300 dollar, wat de totaalprijs voor een complete luchtopname set op 1260 dollar uitkomt, omgerekend is dit zo'n 975 euro.

Ready To Fly

De IRIS+ wordt standaard geleverd inclusief afstandsbediening om de drone te besturen. Na aankoop hoef je enkel de propellers te bevestigen en de batterij op te laden en je bent helemaal 'ready to go'.

Richard Branson

Een aantal dagen geleden plaatste Richard Branson luchtopnames van zijn Necker Island op zijn YouTube-kanaal, gemaakt door het team van 3D Robotics. Richard Branson verklaarde tevens aandeelhouder te zijn van het bedrijf 3D Robotics.

1 Reacties

  1. Dr.Haval Sadeq

    hi, I wondering is you have any store, in Enschede- Netherlands, selling iris+ battery. kind regards

Plaats een reactie