Na dagen vol spanning en vele geruchten verder was het vandaag dan eindelijk tijd voor het speciale DJI event. Om 11 uur 's ochtends (EST - New York tijd) presenteerde DJI vandaag haar nieuwste model quadcopter: DJI Phantom 4.

Geruchten

Via prijsverlagingen, speciale countdown-klok en spannende teaser-video bracht DJI zelf de geruchtenmachine al flink op gang. Al weken werd er op internet druk gespeculeerd over de nieuwe drone die het Chinese bedrijf mogelijk vandaag naar buiten zou brengen.

Presentatie

Pers en andere geïnteresseerden wachtten met smart op het moment dat DJI haar nieuwste model consumentendrone presenteerde. Met de Phantom 4 laat het Chinese bedrijf weer zien waarom ze wereldwijd marktleider zijn op het gebied van consumentendrones. Volgens Frank Wang, oprichter en CEO van DJI, is de Phantom 4 "The sexiest drone that DJI ever designed".

DJI presenteert nieuwe Phantom 4 drone

Motoren

Ten opzichte van zijn voorgangers is de Phantom 4 uitgerust met verbeterde motoren. De motoren gaan niet alleen efficiënter om met de accu, maar zijn ook hoger geplaatst op de uiteindes van de armen. Hierdoor komen de propellers niet in beeld als de drone snelheid maakt.

DJI presenteert nieuwe Phantom 4 drone

Camera

De Phantom 4 is net zoals zijn voorganger uitgerust met een 4K camera. De camera is voorzien van een verbeterde lens en schiet beelden in Ultra-HD kwaliteit. De camera registreert video in 4K kwaliteit tot 30 frames per seconde en 1080p tot 120 frames per seconde.

Gimbal

De verbeterde gimbal met camera is bevestigd aan het frame middels een metalen plaat. Deze verbeterde constructie zorgt ervoor dat de camera en gimbal meer kans hebben op het overleven van een crash.

DJI presenteert nieuwe Phantom 4 drone

Accu

De vliegtijd van de Phantom 4 is ook aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Dankzij een groter compartiment kan de drone een grotere accu vervoeren waardoor de vliegtijd van het apparaat een stuk groter dan de eerdere modellen. Volgens DJI vliegt de Phantom 4 maar liefst 28 minuten.

DJI presenteert nieuwe Phantom 4 drone

Auto-follow

Net zoals 3DR's Solo, Yuneec's Typhoon H en XIRO's Xplorer 2 is nu ook DJI's nieuwste model uitgerust met een auto-follow functie. Via deze functie is de drone in staat om automatisch een object te volgen.

Tracking

In tegenstelling tot de concurrentie maakt de Phantom 4 geen gebruik van het GPS-signaal van een tracker zoals een smartphone. DJI's Phantom 4 is uitgerust met een ingenieuze objectherkenning-technologie: 'Active Track'. Hiervoor is de Phantom 4 voorzien van drie extra camera's - 2 aan de voorkant en 1 aan de onderkant - en twee ultra-sonische sensoren. De drone kan objecten herkennen tot 15 meter voor zich en tot 10 meter onder het apparaat. Via een aparte on-board computer worden de beelden razendsnel verwerkt zodat het apparaat in staat is om een object te volgen.

Prijs

DJI Phantom 4 is verkrijgbaar voor 1.599 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie