Drones zijn een populair item in de hedendaagse maatschappij. Het is echter ook een populair item voor kritiek. Veel mensen zijn bang voor de gevaren die de onbemande vliegtuigjes met zich meebrengen. Er is daarom nu een wapen ontwikkeld dat drones in bepaalde gebieden tegen moet gaan.

Het wapen

Het wapen is ontwikkeld door de bedrijven Blighter, Enterprise en Chess Systems. Het is een soort stoorzender die drones binnen een straal van 8 kilometer kan weren uit gebieden zoals in de buurt van vliegvelden. Deze storing wordt veroorzaakt doordat het wapensysteem op dezelfde frequentes gaat zitten als de frequenties waarop de drones worden aangestuurd. Het is hierdoor vervolgens niet meer mogelijk voor de onbemande vliegtuigjes om verder te vliegen. Ook het beeld van de drone kan storingen krijgen. De bestuurder van de drone kan hierdoor opmerken dat er iets mis is en terug vliegen.

Geo-fencing

De vraag is echter of het dan niet makkelijker is om een feature zoals geo-fencing door te voeren. Geo-fencing zorgt er ook voor dat drones bepaalde gebieden niet binnen kunnen komen en dan hoeft er geen wapen aan te pas te komen. Belangrijke personen zoals VS-senator Schumer en de CEO van 3D Robotics (Chris Anderson), zijn voorstander van deze feature en willen dat dit in de toekomst bij elke drone verplicht moet zijn.

Boeing

Vliegtuigfabrikant Boeing heeft ook al aangegeven een wapen binnen een aantal jaar op de markt te brengen dat drones neerhaalt. Ook hier gaat het om drones die in verboden gebieden vliegen zoals in de buurt van overheidsgebouwen of vliegvelden. Het Compact Laser Weapon System (CLWS) van Boeing heeft maar 2 seconden nodig om een drone neer te halen. boeing-laserkanon-schiet-drones-uit-luchtboeing-laserkanon-schiet-drones-uit-lucht

1 Reacties

  1. DroneDefender schakelt drones uit met radiogolven | Aluvicro - Drone News

    […] Compact Laser Weapon System. De bedrijven Blighter, Enterprise en Chess Systems werken samen aan een stoorzender die drones binnen een straal van 8 kilometer kan […]

Plaats een reactie