“Het massale idiote gedrag met drones moet stoppen”, dat zegt Chris Anderson, CEO van 3D Robotics, in een interview met The Sydney Morning Herald. Op dit moment is het al heel erg, maar dit wordt alleen maar erger als we er niets aan doen. “Er is tot op heden nog niemand dood gegaan, maar iemand staat op het punt om iets heel stoms te doen”, aldus Anderson.

Onverantwoordelijk

Anderson refereert naar de incidenten in het nieuws zoals de drone die bij een tenniswedstrijd neer stortte, drones die waargenomen worden in de buurt van vliegtuigen of drones die brandweermannen hinderen bij hun werk. Volgens de FAA staat het aantal drone waarnemingen bij vliegtuigen op het punt om in 2015 te verviervoudigen ten opzichte van 2014.

Wet –en regelgeving

Nou zou je denken dat meer wet- en regelgeving of meer onderwijs nodig is om het massale idiote gedrag met drones te voorkomen, maar Anderson zegt dat de oplossing moet komen vanuit de drone makers. De fabrikanten kunnen via Geo-Fencing software de drone weren van verboden gebieden.

Ironie

De ironie van dit drone tijdperk is het feit dat drones steeds makkelijker te vliegen zijn. Het proces van leren vliegen en alle veiligheid verantwoordelijkheden zijn niet meer nodig. Met als resultaat dat de wijsheid om veilig en verantwoord te vliegen niet meer vanzelf aangeleerd wordt.

Domme dingen

“Veel mensen doen domme dingen met drones, maar doen deze dingen niet omdat zij slecht zijn of kwaad willen. Dit komt gewoon omdat ze niet beter weten”, zegt Chris Anderson.

Dynamische no-fly zones

In de toekomst moeten dynamische no-fly zones voorkomen dat drones in de weg vliegen bij werkzaamheden van veiligheidsdiensten. Door de slimheid van drones kan de bestuurder geïnformeerd worden over hoe hij zich verantwoordelijk moet gedragen. “Dit is de manier waarop uiteindelijk het probleem opgelost moet worden”, aldus Anderson. 3d-robotics-chris-anderson-idiote-gedrag-met-drones-moet-stoppen-quadcopter-regelgeving-no-fly-zones-solo-20153d-robotics-chris-anderson-idiote-gedrag-met-drones-moet-stoppen-quadcopter-regelgeving-no-fly-zones-solo-2015

1 Reacties

  1. Hasan

    Helemaal mee eens! Wordt tijd dat er eens aan de veiligheid wordt gedacht!!

Plaats een reactie