Mooie drone video's bestaan natuurlijk uit schitterende luchtopnames, maar een goede video behoeft meer dan beeldmateriaal alleen. Om luchtopnames van je drone te bewerken tot een strakke video met bijpassende achtergrondmuziek heb je video-editing software nodig.

Populaire video editors

Voor het bewerken van videomateriaal heb je keuze uit talloze softwarepakketten. Hier volgt een handig overzicht van de meest populaire video editors: video-editor-software-adobe-premierevideo-editor-software-adobe-premiere

Adobe Premiere *****

Adobe Premiere Pro is een programma voor het monteren van videobestanden, met behulp van een non-lineaire tijdlijn. De eerste versie van Adobe Premiere kwam uit in 2003. In eerste instantie was het programma alleen beschikbaar voor de Apple Macintosh, maar vanwege de felle concurrentie van het programma Final Cut Pro, gemaakt door Apple zelf, had Adobe gekozen voor het Windows-platform. Meer informatie: Website Adobevideo-editor-software-pinacle-studiovideo-editor-software-pinacle-studio

Pinnacle Studio ****

Pinnacle Studio van Corel is software om video mee te bewerken. Het is een van de bekendre videobewerkingsprogramma's en wordt geprezen door haar gebruiksvriendelijkheid. Er bestaan drie edities van Pinnacle Studio: Pinnacle Studio, Pinnacle Studio Plus en Pinnacle Studio Ultimate. Meer informatie: Website Pinnacle Studiovideo-editor-software-sony-vegasvideo-editor-software-sony-vegas

Sony Vegas ****

Sony Vegas is een betaald videobewerkingsprogramma voor Windows 2000 en hoger ontwikkeld door Sony Media Software. Oorspronkelijk was het programma bedoeld voor het monteren van geluid, en dat is nog steeds te zien in het programma. Het bevat namelijk een groot scala aan geluidbewerkingsopties. De recentste versie (Vegas 12 Pro) kan ook met Stereoscopische film overweg, en ondersteunt Blu-ray. Meer informatie: Website Sony Vegasvideo-editor-software-apple-imovievideo-editor-software-apple-imovie

iMovie ***

iMovie is een programma voor Mac OS X en iOS om videofragmenten te bewerken. Het werd ontworpen door Apple. iMovie wordt meegeleverd met Mac OS X en maakt deel uit van iLife, een pakket voor het bewerken en bewaren van digitale mediabestanden zoals geluid en stilstaande- of bewegende beelden. Meer informatie: Website iMovievideo-editor-software-apple-final-cut-provideo-editor-software-apple-final-cut-pro

Apple Final Cut Pro ****

Final Cut Pro X is een niet-lineair videobewerkingspakket om video mee te monteren. Het is beschikbaar voor Mac en wordt ontwikkeld door Apple. Sinds de introductie van het pakket is het bezig met een gestage opmars binnen de videobewerkingswereld. Final Cut Pro X wordt ook wel de professionele versie van iMovie genoemd, ook ontwikkeld door Apple. Meer informatie: Website Applevideo-editor-software-windows-movie-makervideo-editor-software-windows-movie-maker

Windows Live Movie Maker **

Windows Live Movie Maker is een programma om videobestanden en audiobestanden te bewerken. De software werd standaard meegeleverd met Windows Me, Windows XP en Windows Vista. Vanaf Windows 7 is Windows Movie Maker niet meer standaard inbegrepen, maar kan het gedownload worden als freeware. Meer informatie: Website Windows Movie Makervideo-editor-software-corel-videostudiovideo-editor-software-corel-videostudio

Corel VideoStudio ****

Corel VideoStudio (voorheen Ulead VideoStudio) is een video-editing software pakket voor Microsoft Windows door Corel. De huidige versie van de software is X8. Meer informatie: Website Corel VideoStudiovideo-editor-software-cyberlink-power-directorvideo-editor-software-cyberlink-power-director

CyberLink Powerdirector ****

Cyberlink is een Taiwanees bedrijf dat multimediasoftware maakt voor het weergeven, bewerken en beheren van video's. Het werd oorspronkelijk in augustus 1990 opgericht onder de naam Jing-Hua Corporation. Sinds februari 1996 wordt de naam 'CyberLink' gebruikt. Misschien ben je ook wel bekend met het programma PowerDVD, het meest bekende product van Cyberlink. Powerdirector is het beeldbewerkingsprogramma van Cyberlink om video's te monteren. Meer informatie: Website CyberLinkvideo-editor-software-magix-video-deluxevideo-editor-software-magix-video-deluxe

Magix Video Deluxe 2015 ***

Magix Video Deluxe 2015 is de nieuwste editie van Magix's videobewerkingssoftware voor beginners. De software is uitgerust met meer dan 1000 sjablonen met indrukwekkende special effects, interactieve menu’s en passende achtergrondmuziek. Meer informatie: Website Video Deluxevideo-editor-software-magix-video-pro-x6video-editor-software-magix-video-pro-x6

Magix Video Pro X6 ****

MAGIX Video Pro X6 is de oplossing voor videobewerking die speciaal is afgestemd op gebruikers met hoge eisen. Krachtige gereedschappen voor video- en audioproductie zorgen voor resultaten in broadcast-kwaliteit. Meer informatie: Website Video Pro Xvideo-editor-software-avid-media-composervideo-editor-software-avid-media-composer

Avid Media Composer ****

Avid Media Composer (of gewoon Avid) is videobewerk-software en het paradepaardje van Avid Technology. De eerste versie werd uitgebracht in 1989 op de Macintosh II als een offline editing systeem. Meer informatie: website Avid Media Composervideo-editor-software-youtube-video-editorvideo-editor-software-youtube-video-editor

YouTube online editor *

Heb je geen mogelijkheid software te gebruiken dan is er ook nog de online video editor van YouTube. Via deze gratis online editor kun je video's knippen, organiseren en voorzien van achtergrond-muziek. Een uitkomst als er even geen software voorhanden is. Meer informatie: Website YouTube Editor

5 Reacties

 1. Harry Zwiers

  Heel nuttig bedankt voor het lijstje. Er Is ook nog een programma Melcali of iets dergelijks. Schijnt ook trillingen weg te werken.

 2. Robert Berkelder

  Goed artikel , Hier nog 2 aanvullingen van de lijst met editors . Hitflim Express en Davinci Resolve 14 Public Beta Zeer mooie software en nog gratis ook.

 3. Hans Vosgezang

  Pinnacle "was" een gebruiksvriendelijk programma totdat Corel het overnam en er zoveel extra aan toevoegde dat je door de bomen het bos niet meer zag. Corel heeft wat Pinnacle had gemaakt finaal naar de klote geholpen... en waarom, dat mag Joost weten?

 4. Thekessel

  DaVinCi Resolve14 is ook een prachtige professionele video editor. Vereist wel enige studie maar dat geldt voor iedere editor.

 5. Gerjan Jansen

  Hallo, weten jullie ook welk editprogamma sbs6 gebruikt

Plaats een reactie