Drones waren een populair cadeau tijdens de kerst maar veel mensen zijn nog onervaren en dat zorgde voor veel drone crashes. In plaats van het oefenen met een simulator zijn de nieuwe drone piloten direct begonnen met de eerste test vluchten en dat ging niet altijd met succes.

Toename incidenten

Het aantal incidenten per maand steeg in december met 40 incidenten volgens de Federal Aviation Administration (FAA). Er raakte onder andere een fotografe gewond die een foto reportage maakte bij TGI Friday's.

Warme broodjes

Ondanks de onervarenheid van de piloten vliegen de drones als warme broodjes over de toonbank in december. Amazon heeft in de maand december nu al meer dan 10.000 drones verkocht.

Ongelukken

Basketbal

Wat een mooie video moet worden van een afstand schot op de basket loopt wat anders af. Niet alleen schiet de basketballer mis ook vliegt de drone frontaal op de basket en stort vervolgens neer.

Van het muurtje

Deze onervaren drone piloot heeft de handleiding waarschijnlijk niet goed gelezen en zijn propellers niet op de juiste manier bevestigd. De DJI Phantom slaat direct om en valt van het muurtje.

Knuffeldrone

Deze drone is zo blij met zijn nieuwe eigenaar dat hij besluit hem een knuffel te geven.

Drone in de boom

drone_in_boom_kerst_instagramdrone_in_boom_kerst_instagram Geen kat uit de boom redden maar je drone. Gelukkig hoeft de brandweer er niet aan te pas te komen en haalt de oom van de drone piloot de drone uit de boom.

Papa's drone in de boom

drone_in_boom_kerst_twitterdrone_in_boom_kerst_twitter Ook de drone van de vader van Juliette Ferrer kwam vast te zitten in de boom. Haar kleine broertje Cody kon de boom in om met een bezemsteel de drone uit de boom proberen te halen.

Know Before You Fly Drones

De FAA publiceerde vorige week al een video gericht aan de beginnende drone piloten waarin de drone regels in Jip-en-Janneketaal wordt uitgelegd. Deze video zou het aantal ongelukken al moeten beperken. Aerialtronics kondigde aan dit initiatief ook te steunen en zich in te willen zetten voor drone veiligheid in Europa.

0 Reacties

    Plaats een reactie