Aerialtronics heeft via een persbericht aangegeven de Amerikaanse campagne ‘Know Before You Fly Drones’ te steunen. De campagne geeft gebruikers van drones de informatie en begeleiding die nodig is om met drones te vliegen. Aerialtronics kondigt tevens aan dat zij van plan zijn om een drone testcentrum op te zetten om de veiligheid en onderzoek normen te handhaven.

Small UAV Coalition

Het ‘Know Before You Fly Drones’ concept is een initiatief van de Association for Unmanned Vehicle Systems International (UAVSI), Academy of Model Aeronautics (AMA) en de Small UAV Coalition waar Aerialtronics één van oprichters van is, in samenwerking met de Federal Aviation Administration (FAA). aerialtronics_drones_europa_know-before-you-fly-drones_altura_zenithaerialtronics_drones_europa_know-before-you-fly-drones_altura_zenith

Ongelukken

Het is een stap in de goede richting na een periode waarin er een aantal keren bijna botsingen waren tussen drones en vliegtuigen. In Amerika zijn er de afgelopen maanden maar liefst 25 registraties van bijna botsingen. Vorige maand vloog er een drone zeer dichtbij een Airbus A320 passagiersvliegtuig in de buurt van London Heathrow Airport. De Engelse luchtvaart autoriteit gaf het incident een A-rating, wat wordt beschouwd als een ernstig gevaar voor aanvaring.

UAV coalitie in Europa

Lucas van Oostrum, mede-oprichter van Aerialtronics, zei: “Europa moet ook mensen beter gaan informeren en opleiden om met drones te vliegen. Er is een noodzaak voor de industrie om zich te verenigen in Europa om het vliegen met drones voor zowel hobbymatig als zakelijk veilig te maken voor iedereen. Wij zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een kleine UAV coalitie in Europa. Bedrijven die hierbij willen aansluiten zijn meer dan welkom.

Testcentrum

Met het oog op een veilige manier om drones te testen en het de innovatie te versnellen zet Aerialtronics het eerste drone testcentrum van Europa op in samenwerking met de TU Delft. Dit test centrum, gevestigd in de buurt van Amsterdam, helpt bedrijven samen te werken aan het onderzoeken van de nieuwste technologieën en ervoor te zorgen dat de veiligheid het grootste belang is bij het ontwikkelen en testen van commerciële drones in Europa.

Net op tijd voor de kerst

“Er is een hoop opwinding en enthousiasme rond de onbemande luchtvaartuigen en drones zijn echte must-have kerstcadeaus geworden”, zei Michael Toscano, CEO van AUVSI. “De ‘Know Before You Fly Drones’ campagne voorziet nieuwe drone piloten van de nodige informatie vlak voor kerst. Wij willen ervoor zorgen dat alle nieuwe drone piloten de kennis hebben over hoe zij veilig en verantwoord kunnen vliegen”. aerialtronics_drones_europa_know-before-you-fly-dronesaerialtronics_drones_europa_know-before-you-fly-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie