Bekijk deze review van de Parrot Anafi drone gemaakt door Vjeran Pavic van The Verge.

Parrot Anafi

De Parrot Anafi drone werd op 6 juni gepresenteerd. De Franse dronefabrikant brengt de Anafi uit in het assortiment van consumentendrones en zet dan ook in op de compactheid die een hedendaagse drone met zich mee moet brengen. Parrot probeert daarmee ook de concurrentie met dronefabrikant DJI aan te gaan.

Review

Vjeran Pavic van The Verge is een van de eerste die zijn handen heeft weten te leggen op de nieuwe Parrot drone en heeft hem dan ook uitvoerig getest. Pavic verklaart in de video dat het zelfs zijn tweede model is, omdat de eerste veel software fouten bevatte wat de vliegervaring belemmerde.

Pluspunten

Pavic noemt drie hele duidelijk voordelen van de Parrot Anafi. Zo is de camera van een zeer goede kwaliteit en vindt hij dat de beelden bij het filmen in een 'flat profile' beter zijn dan die van de DJI Mavic Air. Zo heeft hij meer mogelijkheden tot aanpassingen in de nabewerking van de beelden.

The Verge test nieuwe Parrot Anafi drone

HDR video

High Dynamic Range (HDR) video is de tweede functie die hem blij verrast. De Parrot Anafi is een van de weinige drones in deze prijsklasse die in staat is om HDR video's op te nemen. Enige kanttekening is dat dit enkel te doen is bij het filmen in 4K en dat het lastig te zien is of de HDR functie nu aan of uit staat.

Omhoog filmen

De derde gave functie van de Parrot Anafi is dat de camera ook 180 graden omhoog kan filmen. Echter ziet Pavic hier zelf nog niet echt een toepassing voor.

The Verge test nieuwe Parrot Anafi drone

Stabiliteit

Over de stabiliteit van het vliegen is Pavic niet echt te spreken. De drone drift soms erg veel weg en dit zorgt voor een minder fijne vliegervaring.

Accu

De accu van de Parrot Anafi geeft je 25 minuten vliegtijd wat echt zeer goed is voor een drone. Daarbij is het mogelijk om de accu op te laden via USB Type C en hierdoor kun je hem zelfs met een powerbank opladen. Dit is een hele handige functie voor de reizende dronepiloot.

0 Reacties

    Plaats een reactie