Bekijk deze luchtopnames van de ENCI kalksteen-groeve in Maastricht.

Drone

De luchtopnames zijn gemaakt door Sander Coppens met behulp van een DJI Phantom 3 4K. De camera van de drone werd voorzien van een ND8 filter. Deze filter zorgt ervoor dat er minder licht op de sensor valt waardoor het beeld iets donkerder wordt. De opnames zijn beschikbaar in 4K.

ENCI groeve

De ENCI-groeve is een kalksteen-groeve aan de Maaszijde van de Sint-Pietersberg in de gemeente Maastricht. Haar geschiedenis gaat terug tot 1926, toen de Eerste Nederlandse Cement Industrie (ENCI) werd opgericht. Kalksteen is een belangrijke grondstof voor de cementproductie.

ENCI kalksteen-groeve Maastricht in 4K

1 Reacties

  1. Angelo

    Prachtige locatie en mooi in beeld gebracht. Maar ik vraag me af hoe het kan dat er hier met een drone gevlogen mag worden. Het ligt namelijk in een no-fly-zone. Of zou deze persoon zich de moeite hebben genomen om alle vergunningen te krijgen om hier te mogen vliegen? Hoe "gemakkelijk" krijg je toestemming om zulke vluchten uit te voeren? Ben er erg benieuwd naar want voor mij was de grote no-fly-zone dus een showstopper om een drone te kopen.

Plaats een reactie