Een vastgelopen schip voor de kust van Taiwan dreigt een natuurramp te veroorzaken. Een drone filmde het in tweeën gebroken schip dat inmiddels veel olie lekt.

Scheepsramp

Op 10 maart 2016 liep het vrachtschip TS Taipei vast voor de kust van Taiwan. Door een probleem met de motoren van het schip raakte het onbestuurbaar. Toen het gigantische vrachtschip vastliep op de zeebodem voor de kust van Taiwan brak het schip doormidden. Inmiddels lekt het schip grote hoeveelheden olie, die aanspoelen op de kust van Taiwan. Op Freediver HD, het Youtube-kanaal van een duiker die de wereld afreist op zoek naar de mooiste duiklokaties, is een drone-video geplaatst waarop het gestrande schip is te zien. De dronebeelden zijn te zien vanaf 1:00 minuut.

DJI Phantom 3 Advanced filmt scheepsramp

Natuurramp

De beelden van de DJI Phantom 3 Advanced laten de omvang van de ramp duidelijk zien. Inmiddels is al een flinke hoeveelheid vrachtcontainers in zee gevallen, en zijn duizenden liters olie in zee gestroomd. Er is flink wat kritiek op de regering van Taiwan die volgens velen niet adequaat reageert op de dreigende natuurramp.

1 Reacties

  1. Jeroen

    Goede video, hier laat een drone maar weer eens zijn meer waarde zien.

Plaats een reactie