De Matrice 30 is de nieuwste Enterprise drone van DJI. De dronemaker deed deze recent uit de doeken, samen met een een nieuwe controller, nieuwe Flight Hub software en zelfs een heus docking station.

DJI Matrice 30 onthulling

DJI onthulde recent hun nieuwste enterprise product voor professionele gebruikers: de DJI Matrice 30. De drone wordt in de markt gezet als de opvolger van de DJI Matrice 300. Naast de drone kondigde DJI ook een nieuwe remote controller aan: de DJI RC Plus Controller. Deze wordt standaard bij de drone geleverd.

DJI M30 en M30T drones

DJI's M30 is ontworpen als een compactere versie van de Matrice 300 Enterprise drone. Het indrukwekkend hieraan is dat de specs niet veel onderdoen en DJI ook nieuwe functies heeft toegevoegd. De drone heeft een 48 MP 1/2' CMOS sensor zoom camera boord met tot 200x digitale zoom. De duurdere uitvoering, genaamd M30T, voegt hier nog een tweede, radiothermische camera aan toe.

DJI presenteert Matrice 30 met RC Plus controller

Ve

En andere verbetering ten opzichte van de M300 is zijn IP55-classificatie tegenover de IP45 van de M300. Hierdoor kan de nieuwe M30 worden gebruikt in regen, sneeuw of zelfs ijzige omstandigheden. Door de inklapbare armen en het lichtere gewicht is de drone een stuk compacter dan zijn voorganger. DJI belooft een vliegtijd van maximaal 41 minuten

DJI RC Plus controller

De DJI RC Plus controller zit standaard bij iedere M30(T) drone. Deze is regenbestendig en heeft een bereik van maar liefst 15 km. De controller werkt samen met het nieuwe DJI Flight Hub managementsysteem om vluchten te beheren. Meerdere mensen kunnen hierdoor samenwerken aan het succes van een dronevlucht. De controller heeft een ingebouwd scherm van 7-inch.

Optioneel docking station

Een opvallende verrassing was het optionele DJI Docking Station. Dit station werkt samen met de DJI M30T waardoor deze vanaf de grond BVLOS-missies kan uitvoeren. Het station heeft een ingebouwde quick charge om de M30T op te laden binnen 25 minuten. Een D-RTK basisstatio is ingebouwd.

Release en prijs

De DJI M30(T) is beschikbaar bij dealers die DJI-Enterise producten verkopen. De M30 kost €9.299, inclusief 2x TB30 accu, BS30 intelligent charging station, DJI RC Plus, een jaarabonnement op FlightHub 2 en een jaar DJI Care Enterprise Basic. De doos van de M30T bevat dezelfde extra's en kost €12.999.

Bron: DJI

Foto: DJI

0 Reacties

    Plaats een reactie