Het is eindelijk zover: DJI heeft officieel de Mavic 3 onthuld. Tijdens een online presentatie werd de langverwachte opvolger van de Mavic 2 uitgebreid uit de doeken gedaan.

DJI Mavic 3

De DJI Mavic 3 is de langverwachte opvolger van de inmiddels drie jaar oude Mavic 2. De voornaamste features zijn een 4/3 CMOS Hasselblad-camera, een tweede telefoto-camera en nieuwe omnidirectionele obstakeldetectie. Combineer dat met verbeterde vliegtijd en slankere armen en DJI lijkt weer een winnaar in huis te hebben.

DJI presenteert DJI Mavic 3

Dual Camera

De DJI Mavic 3 heeft standaard twee camera's aan boord die zowel zowel tele- als groothoek foto's mogelijk maken. De hoofdcamera biedt een gezichtsveld van 85 graden, 5.1K video opnames en foto's van 20MP. De telefoto camera maakt foto's van 12MP en kan tot 6x keer zoomen bij het filmen in FullHD zonder kwaliteitsverlies.

DJI presenteert DJI Mavic 3

Design

DJI nieuwste model blijft grotendeels bij het bekende opvouwbare Mavic-design, maar wijkt op een aantal punten af. Zo zijn de armen een stukje dunner gemaakt en geven de donkergrijze elementen het geheel een wat stoerder uiterlijk. De drone weegt 900 gram.

Obstakelherkenning

Voor de ultieme vliegervaring is de DJI Mavic 3 uitgerust met omnidirectionele obstakelherkenning. Hierdoor detecteert de drone objecten uit alle richtingen. De DJI Mavic 3 ontwijkt deze vervolgens volledig automatisch.

Vliegtijd

De DJI Mavic 3 krijg een flinke boost op het gebied van vliegtijd. De drone kan maar liefst 46 minuten vliegen. Dit is wel gebaseerd op optimale omstandigheden, zoals weinig tot geen wind.

DJI presenteert DJI Mavic 3

Slimme functies

De DJI Mavic 3 is uitgerust met de meest actuele versies van DJI's indrukwekkende palet van slimme functies. Hieronder vallen obstakelvermijding en de intelligente vluchtmodus. Andere functies zijn HyperLapse, ActiveTrack, QuickShot, Panorama en Advanced Pilot Assistance voor beginnende piloten.

Cine Premium Combo

De Cine Premium Combo is een tweede versie van de Mavic 3 die speciaal is gemaakt voor cinematografen. Zo word het geheugen uitgebreid van 8GB naar 1TB en kan de camera opnemen in in het ultra-scherpe Apple ProRes 422 HQ formaat. Ook de nieuwe DJI Smart Controller 2.0 is inbegrepen.

DJI presenteert DJI Mavic 3

DJI Smart Controller 2.0

De nieuwste generatie DJI Smart Controller met ingebouwd 5,5” scherm. Deze biedt een resolutie van 1920×1080 pixels en een helderheid van maximaal 1.000 nits. De nieuwste OcuSync 3.0 technologie wordt gebruikt voor beeldoverdracht en via een 4G dongle of WiFi is ook verbinding met internet mogelijk.

DJI presenteert DJI Mavic 3

Kopen

De DJI Mavic 3 is nu verkrijgbaar en zal naar alle waarschijnlijkheid zeer snel uitverkocht zijn. De reguliere versie heeft een adviesprijs van 2.099 euro. De uitgebreidere Fly More Combo - inclusief alle benodigdheden en extra accessoires - kost 2.799 euro De ultieme Cine Premium Combo tenslotte, ligt in de (digitale) schappen voor 4.799 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie