DJI kondigde recent een nieuwe variant aan van de Mavic 2 Enterprise. Het gaat om de Mavic 2 Enterprise Advanced, die een aantal zeer interessante nieuwigheden met zich meebrengt voor professionele gebruikers.

Nieuwe drone

De DJI Mavic 2 Enterprise is het nieuwste kindje van de Chinese dronefrabrikant en met name interessant voor professionele gebruikers en bedrijven. Zo is de drone voorzien van een hoge-resolutie warmtebeeldcamera met 16x zoom, een optische camera met 32x zoom en RTK GPS voor extreem nauwkeurige navigatie.

DJI introduceert Mavic 2 Enterprise Advanced

DJI Mavic 2 Enterprise Advanced

Het meest in het oog springt de nieuw ontwikkelde cameramodule. Deze beschikt over een warmtebeeldcamera met een resolutie van 640×512 pixels en 16x digitale zoom en een 48 megapixel RGB camera met 32x digitale zoom. Dit alles in een voor deze gewichtsklasse vrij compacte verpakking en met een respectabele vliegtijd van 31 minuten.

RTK GPS

Voor precies operaties en inspectiemissies is de drone ook nog compatible met RTK GPS. Hierdoor kan de drone extreem nauwkeurig zijn positie bepalen. Daarvoor is wel een RTK-module op de drone benodigd. Kopers kunnen er voor kiezen om deze optie te nemen: het zit niet standaard bij de prijs inbegrepen.


Doelgroep

Met de Mavic 2 Enterprise Advanced richt DJI zich duidelijk op de professionele markt. Met name operators en bedrijven die industriële inspecties of andere taken uitvoeren. De drone is verder voorzien van obstakeldetectie en de datacommunicatie tussen drone en controller wordt versleuteld middels 256 bits encryptie. Veiligheid staat centraal.

Beschikbaarheid

De nieuwe DJI Mavic 2 Enterprise Advanced is beschikbaar voor pre-order bij officiële DJI Enterprise-dealers. De drone komt uit in het eerste kwartaal van 2021. Het model valt verder uit te breiden met allerlei handige en reeds bestaande extra's, zoals een schijnwerper of luidspreker.

0 Reacties

    Plaats een reactie