Auto-ongelukken onderzoeken op de snelweg kost veel tijd en mankracht. Daarom gaat de politie in de Amerikaans staat Montana voortaan de hulp van drones inroepen om dit makkelijker te maken.

Drones

De politie van Montana gebruikt drones voor onderzoek naar auto-ongelukken. Sgt. Shawn Hazelton van de Montana Highway Patrol vertelde Government Technology dat hij zich ergerde de oude meetmehodes, waarbij hij ter plaatse moest zijn en aankomende verkeerd op de snelweg moest ontwijken. Vandaar de overstap naar drones.

Tijdrovende en gevaarlijk

Het onderzoeken van een auto-ongeluk op de snelweg is tijdrovend en gevaarlijk voor politieagenten. Met de huidige methode doet men dat vaak nog te voet, met een meetlint en een camera. Met een drone die van bovenaf beelden maakt die later geanalyseerd kunnen worden, wordt het werk voor politieagenten een stuk handiger en veiliger

Amerikaanse politie zet drones in voor onderzoeken auto-ongelukken

Natuurkunde

"Door in wezen natuurkunde te gebruiken, kunnen we de snelheden van deze voertuigen bij een botsing bepalen, wat erg belangrijk is wanneer we bepalen welk voertuig de schuld heeft of welk voertuig mogelijk een bepaalde wet heeft overtreden '', vertelde Hazelton aan Yellowstone Public Radio. De gebruikte drones zijn nu nog van DJI, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer.

Bron: Govtech

0 Reacties

    Plaats een reactie