De geruchten op internet worden steeds sterker: de DJI Mavic Mini 2 komt er aan. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje en speculeren over hoe de opvolger van DJI's kleine krachtpatser er mogelijk uit gaat zien.

Geruchten

Er gaan geruchten dat de opvolger van de DJI Mavic Mini nog dit jaar verschijnt. Twittergebruiker OsitaLV had, zoals wel vaker, de scoop. Daarna werden op de website van de FCC productregistraties gevonden die duidelijk duiden op het bestaan van een dergelijke drone. Wie vaker het dronenieuws volgt, weet dan hoe laat het is: die Mavic Mini 2 komt er aan!

Gewicht

Het is onwaarschijnlijk dat het gewicht verandert. De originele Mavic Mini bleef heel slim onder de 250 gram en DJI zou dom zijn om de tweede generatie zwaarder te maken. We denken ook dat het design weinig af zal wijken, met opvouwbare armen en een algeheel vergelijkbare Mavic-achtige look. De techniek onder motorkap, daar zit de winst..

Camera

De huidige camerasensor legt 2,7k-video vast en maakt 12 MP-foto's. Dat is behoorlijk indrukwekkend voor de kleine Mini, maar het kan altijd beter. Een betere sensor zal niet veel gewicht toevoegen en de sensormogelijkheden worden voortdurend groter. We willen hier graag 4k-video op zien en foto's van betere kwaliteit.

DJI Mavic Mini 2 mogelijk in ontwikkelingKrijgen we binnenkort ook dit soort 'work in progress' foto's te zien van de Mavic Mini 2?

Betere A.I.

De originele Mavic Mini is in staat om meerdere stijlen Quick Shots te maken, waarbij deze het het onderwerp volgt terwijl het een sjabloonbeweging uitvoert. Het zorgt voor een geweldige filmische opname, maar het is niet waterdicht als het gaat om tracking. Het zou ons niet verbazen als de volgende generatie Mini een betere AI zou hebben en een betere processor om het zware werk aan te kunnen.

Kosten & Release

De DJI Mavic Mini lanceerprijs van 399 euro was perfect. Een uitstekende drone op instapniveau met geweldige functies. We verwachten dus dat de kosten ongeveer hetzelfde zullen zijn. Dat betekent ook dat de huidige versie welhaast zeker in prijs zal dalen. We verwachten dat dit voor kerst 2020 zal zijn, mooi op tijd voor de feestdagen.

0 Reacties

    Plaats een reactie