DJI heeft een tweetal payloads geïntroduceerd voor de commerciële sector. Deze moeten de DJI Matrice 300 RTK interessanter maken voor bedrijven als het gaat om het uitvoeren van 3D-kaarten, real-world structuurmodellering en real-time mapping missies.

Zenmuse L1

De Zenmuse L1 combineert een lidarmodule met een zeer nauwkeurige IMU en een 1-inch RGB-camera die foto's van 20 MP kan maken. Het heeft ook een mechanische sluiter die nodig is voor hoogwaardige kaarten. De L1 is gemaakt om te werken met de Matrice 300 en DJI Terra-software om zeer nauwkeurige gereconstrueerde modellen van de echte wereld te maken.

LIDAR

Het lidar-gedeelte kan 240.000 punten per seconde vastleggen. Tijdens het vliegen krijgt de piloot ook een live preview van de gegenereerde puntenwolk om ervoor te zorgen dat alle benodigde gegevens worden verzameld. Met de IMU kunnen alle verzamelde gegevens worden samengevoegd tot een nauwkeurige locatie die ook een vision-sensor gebruikt om de nauwkeurigheid te verbeteren.

Zenmuse P1

De Zenmuse P1 is een speciale full-frame sensorcamera voor fotogrammetrie en landmeting. De camera schiet foto's met 45 MP en kan elke 0,7 seconden een foto te maken. De P1 is voorzien van DJI's TimeSync 2.0, dat de camera, vluchtcontroller, RTK-module en cardanische ophanging volledig met elkaar synchroniseert. Lenzen van 24 mm, 35 mm en 50 mm worden ondersteund.

Missies

De P1 heeft een hoge nauwkeurigheid en kan tijdens een enkele vlucht een gebied van 3 km in kaart brengen. De camera kan gebruikt worden voor het uitvoeren van o.a. 3D-kaarten, real-world structuurmodellering en real-time mapping missies. Tijdens dit proces worden foto’s die uit verschillende hoeken genomen zijn met elkaar vergeleken om ruimtelijke data te calculeren.

Bron: DJI

0 Reacties

    Plaats een reactie