Eerder deze maand bracht Drone Industry Insights (DII) zijn een rapport uit, waarin naar voren komt dat de Chinese dronegigant DJI nog altijd de belangrijkste commerciële drone-fabrikant is. Het bedrijf wordt op de voet gevolgd door het Chinese Yuneec en het in Frankrijk gevestigde Parrot Drones

Leider

Het rapport van Drone Industry Insights stelde dat DJI ongetwijfeld de leider is als het gaat om commerciële drone-productie, zelfs met de recente aanvallen op het bedrijf vanuit bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Geschat wordt dat DJI tussen de 70% en 80% van de wereldwijde commerciële sector in handen heeft.

Yuneec

Op de tweede plaats staat Yuneec, dat begon met het maken van consumentgerichte drones en vervolgens de overstap maakte naar de commerciële markt toen het de waarde ervan inzag. Hoewel je het bedrijf niet vaak in het nieuws ziet, zijn de H520 en Typhoon H enkele van de best verkochte commerciële drones ter wereld.

DJI heeft ruim 70% van de commerciële markt in handen

Parrot

Dronefabrikant Parrot staat op de derde plaats. Parrot begon met het maken van meer drones op consumentenniveau, waarvan de mini-drones enkele van de meest populaire waren. Het bedrijf stapte vervolgens over naar de commerciële ruimte met zijn Bebop-drone en later de ANAFI-opstelling. Het nieuwste paradepaatje is de "Made in USA" ANAFI USA-drone.

Markten

Als het gaat om commerciële drone-hardware, lopen Chinese bedrijven met een aanzienlijke marge voorop, waarbij Amerikaanse bedrijven de markt voor dual-use drones overnemen. AeroVironment staat bovenaan de lijst, met Insitu van Boeing en Israeli Aeronautics op de voet. De markt ligt dus nu nog duidelijk vooral in Chinese handen, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Bron: Drone Industry Insights

0 Reacties

    Plaats een reactie