De handschoenen zijn af bij Parrot. De Franse dronemaker lanceerde deze week zijn nieuwste model, de ANAFI USA. De drone is, zoals de naam doet vermoeden, vooral gericht op de Amerikaanse professionele markt en diens groeiende wantrouwen tegenover het Chinese DJI.

Parrot ANAFI USA

Parrot lanceerde onlangs haar nieuwste drone, de ANAFI USA. Deze is gericht op de professionele markt en biedt sterke specificaties, maar interessanter nog is de marketingstrategie van Parrot. Het Franse bedrijf speelt op slimme wijze in op het groeiende wantrouwen in de Verenigde Staten tegenover het Chinese DJI.

Specificaties

De ANAFI USA valt op met zijn lichte gewicht: deze weegt slechts 500 gram. Dat is indrukwekkend wanneer we kijken naar wat de drone bij zich draagt. Zoals bijvoorbeeld een 4K 32x optische zoomcamera en een FLIR Boson warmtebeeldsensor met een resolutie van 320×256 pixels. Het maximale bereik is 3,5 km. De vliegtijd bedraagt een nette 30 minuten.

Verschillen met DJI

In tegenstelling tot de modellen van DJI, heeft de Parrot ANAFI USA geen obstakeldetectie aan boord. En waar DJI steeds meer de nadruk legt op het garanderen van veiligheid met geofencing, is de ANAFI USA nergens aan gebonden. Je drone zal dus niet geblokkeerd worden wanneer je te dicht in de buurt van een vliegveld vliegt. Dat is op zijn minst opvallend te noemen.

Wantrouwen DJI

DJI lag eerder onder vuur in de Verenigde Staten. De dronemaker werd verdacht van het delen van gegevens van gebruikers, waaronder foto's, video's en vluchtdata, met Chinese instanties.

Bron: Parrot

1 Reacties

  1. Danny Vanrijkel

    Beste Drones.nl, Ik denk dat er een fout staat in jullie artikel. Jullie spreken van een 32xoptische zoom camera terwijl de specs van Parrot aangeven dat het een 32x digital zoom is. Dat is best een groot verschil als je inzoomt! Mvg Danny

Plaats een reactie