Tijdens dronelichtshows worden er vele drones bestuurd om een mooie voorstelling neer te zetten. Een van de bedrijven die zich daar in specialiseert, is Dronisos. Onlangs zette zij in Italië een heus wereldrecord door maar liefst 200 drones in te zetten tijdens een lichtshow.

Record

Een van de toonaangevende bedrijven die gechoreografeerde drone-lichtshows aanbiedt, heeft een nieuw wereldrecord gevestigd. Dronisos vloog met precies 200 gesynchroniseerde drones tijdens een indoor-optreden in Italië tijdens het San Giovanni-festival. Daarmee heeft men het vorige wereldrecord van 160 drones ruimschoots overtroffen.

Droneshows

Droneshows winnen steeds meer aan terrein en worden vaak ingezet als vervanger van vuurwerk. Ze maken minder geluid en zijn beter voor het milieu. Ook in Nederland worden droneshows gehouden. Zo was er een paar maanden geleden nog een droneshow ter ere van de first responders in Rotterdam.

Festival

De Dronisos-lichtshow vond plaats op 24 juni in Italië, als onderdeel van de vieringen voor het San Giovanni-festival. Het evenement werd in het hele land live uitgezonden. San Giovanni is de Italiaanse naam voor Johannes en kan refereren naar verschillende heiligen.

Bron: Dronisos

0 Reacties

    Plaats een reactie