Wie Bevrijdingsdag in Rotterdam vierde, kon gisterenavond omstreeks 20:00 genieten van een mooie droneshow van studio DRIFT. De beelden zijn inmiddels online terug te kijken.

Droneshow

In Rotterdam vond gisteren een speciale droneshow plaats, georganiseerd door studio DRIFT en kunstorganisatie Mothership. De show stond in het teken van het vieren van de vrijheid, maar ook het essentiële personeel in o.a. de zorg werd geëerd met deze prachtige show van bewegende lichtjes in het duister.

Symbolen

Tijdens de show gingen er zo'n 100 drones de lucht in, hoog boven de Erasmusbrug en vooral het Erasmus MC. De onbemande vliegtuigjes beelden met hun lichten vogels uit om de vrijheid te symboliseren en een groot rood hart om zorgmedewerkers figuurlijk een hart onder de riem te steken.


Organisatoren

De show is een initiatief van kunstenaarscollectief Studio Drift en kunstorganisatie Mothership, en werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en Gemeente Rotterdam. De show was van te voren niet aangekondigd, om drukke mensenmassa's te voorkomen.

Bron: Algemeen Dagblad

0 Reacties

    Plaats een reactie