De drone die op hol geslagen was in Riga is terecht. Nadat al het luchtverkeer rondom het vliegveld van Riga tijdelijk was stil gelegd, bleek de drone helemaal niet rond te vliegen. Hij was al een tijdje geleden in een boom gevlogen en daarin blijven steken.

Boom

Eerder berichtten wij over een drone die op hol geslagen was en sindsdien al het vliegverkeer in de buurt van het vliegveld van Riga plat legde. Deze drone is nu dagen later eindelijk gevonden. De drone bleek helemaal niet ver gekomen en in een boom te hangen.

Drone

Het ging om een professionele drone van dronefabrikant SIA UAV Factory. Deze was tijdens een testvlucht de verbinding met zijn piloot verloren. Omdat de drone in kwestie zo'n negentig uur lang kon doorvliegen, werd toen besloten het nabijgelegen luchtverkeer stil te leggen.

Vermiste drone in Riga eindelijk terecht

Teruggevonden

Wekenlang wist niemand waar de drone zich bevond. Maar een paar dagen geleden vonden omstanders het toestel in een boom terug. Na analyse van de date aan boord van de drone, bleek dat deze dezelfde dag van vertrek nog al in de boom was beland.

0 Reacties

    Plaats een reactie