DJI presenteerde onlangs wederom een nieuwe drone: de Matrice 300 RTK. Dit derde vlaggenschip in de Matrice-serie belooft de ultieme drone-ervaring te bieden aan professionele en zakelijke gebruikers.

DJI Matrice 300

DJI onthulde recent hun nieuwste enterprise product voor professionele gebruikers: de DJI Matric 300. Deze nieuwe, professionele drone brengt weer een aantal interessante nieuwigheden met zich mee. Het is na de DJI Mavic Air 2 de tweede drone die DJI in korte tijd uit de fabriek laat rollen.

Zenmuse H20 camera

Op de DJI Matrice 300 RTK kunnen meerder camera's gemonteerd worden. In totaal is er ruimte voor drie stuks. Een daarvan is de nieuwe Zenmuse H20. Dit is een 23x optische zoomcamera met een 20 megapixel sensor met een laser range finder met een bereik van 1.200 meter. Daarnaast bevat het toestel extra verlichting aan de boven- en onderkant en zeer geavanceerde obstakelontwijking.

DJI presenteert Matrice 300 RTK

Dual Control

De Matrice 300 RTK is voorzien van een geavanceerde dual control functie. Hierdoor kunnen twee dronepiloten de controle over de drone en diens lading krijgen, wat inspectievluchten een stuk flexibeler maakt. De besturing kan ook worden overgedragen van de ene naar de andere piloot.

Live Mission Recording

Nieuw is Live Mission Recording. Via deze functie kan een inspectievlucht worden 'opgenomen', inclusief alle handelingen die daarbij kwamen kijken. De drone slaat dit in het geheugen op als een soort 'replay'. De missie kan vervolgens volledig automatisch opnieuw uitgevoerd worden door de drone.

UAV Health Management System

Nieuw in de Matrice 300 is een special Health Management Systeem. Hiermee kan de status van de drone te alle tijden gecontroleerd worden. Ook de gegevens over vluchtregistraties, vluchttijden en vluchtlogboeken zijn in te zien, alsmede welke firmware versie geïnstalleerd is.

Release en prijs

De DJI Matrice 300 RTK is binnenkort beschikbaar bij dealers die DJI-Enterise producten verkopen. De prijs is nog niet bekend, maar dergelijke professionele drones lopen al snel in de duizenden euro's.

Bron: DJI

0 Reacties

    Plaats een reactie