Met mooi weer en gering sociaal contact wordt het erg verleidelijk om naar buiten te gaan en je drone te vliegen. Voor sommige zelfs zo verleidelijk dat ze dit ook binnen de bebouwde kom doen. De Inspectie Leefomgeving en Transport roept nu nadrukkelijk op dit niet te doen en benadrukt dat reguliere wetgeving nog steeds van kracht is.

Niet toegestaan

De politie gebruikt drones om mensen aan de maatregelen te herinneren, maar ook particulieren zien hun kans schoon om met hun drones rond te vliegen nu het weer mooier wordt. De Inspectie Leefomgeving en Transport vraagt mensen ook met hun drones afstand te bewaren en benadrukt dat vliegen over de bebouwde kom niet is toegestaan.

Politie

De Nederlandse politie zette eerder zelf een drone in om de bevolking te attenderen op de belangrijke maatregelen die genomen worden tegen het coronavirus. Daarvoor is de drone voorzien van luidsprekers. Dat dit meer en meer gebeurt, betekent echter niet dat particulieren opeens ook in de bebouwde kom mogen vliegen.

Uitzonderingsregel

Eerder werden er beelden geschoten van o.a. pretparken door een medewerker van de Nederlandse krant De Telegraaf. Door de coronacrisis zijn veel (normaal) drukke locaties in Nederland nu compleet uitgestorven. Journalisten en andere professionals kunnen een uitzonderingscertificaat krijgen op de gebruikelijke regel.

0 Reacties

    Plaats een reactie