De ontwikkelingen van drones gaan soms in een razend tempo. De 'pandemie drone' van Draganfly, die mensen op afstand kan controleren op symptonen van het coronavirus, maakt zeer binnenkort al zijn eerst testvluchten in de Verenigde Staten.

Pandemie Drone

Eerder berichtten we al over de 'Pandemie Drone' van het Canadese Draganfly. Deze is uitgerust met sensoren en een computerzichtsysteem dat de lichaamstemperatuur nauwkeurig kan aflezen en zelfs kan detecteren of mensen niezen of hoesten. De komende dagen gaat men de drone testen in Westport, Connecticut.

Gebruik

De politie van Westport is van plan de drone te gebruiken om risicogroepen, zoals senioren, te beschermen, samen met het bewaken van openbare ruimtes zoals recreatiegebieden en winkelcentra. Het gebruik van de drone zorgt ervoor dat de veiligheid van de politieagent wordt verbeterd, waardoor agenten verder weg kunnen blijven van mensen die mogelijk het coronavirus dragen.

'Pandemie Drone' start met eerste testvluchten in de VS

Voordeel

Het belangrijkste voordeel is dat men veel sneller gegevens kan verzamelen dan wanneer er een agent zelf op pad moet om mensen te ondervragen. In vergelijking met een team van agenten dat een gebied verkent en elke persoon handmatig controleert, vereist het gebruik van de pandemische drone slechts één politieagent als dronepiloot.

Flatten the Curve

De testvluchten met de drone zijn een onderdeel van het 'Flatten the Curve' pilot-programma tegen het coronavirus. Het gaat daarbij om een gezamenlijke onderneming, ingericht door Draganfly, gezondheidsdatadienst Vital Intelligence en de University of South Australia (UniSA).

Bron: NBC

0 Reacties

    Plaats een reactie