De Canadese dronemaker Draganfly werkt samen met het Australische ministerie van Defensie en de Universiteit van Zuid-Australië om het coronavirus aan te pakken met behulp van een nieuwe drone. Deze pandemie-drone zal krijgt via een speciaal camerasysteem de mogelijkheid om ziektesymptomen zoals hoesten en hoge temperaturen op te sporen.

Pandemie-drone

Een bijzondere nieuwe drone is on ontwikkeling. In samenwerking met de University of South Australia heeft de Canadese dronefabrikant Draganfly deze voorzien van AI-technologie die de 'pandemie drone' in staat stelt om op afstand mensen te detecteren die mogelijk symptomen vertonen van een besmetting met het coronavirus.

Sensoren

Het geheim van de technologie schuilt hem in sensoren die zaken als hoesten en hoge temperaturen kunnen detecteren. Ze omvatten een 4K-camera met zichtbaar licht, thermische en hyperspectrale camera's, evenals microfoons. Draganfly is van plan om meerdere drones gelijktijdig te laten vliegen, in de toekomst ook in meerdere landen.


Toekomst

Draganfly zegt dat zijn pandemische drone binnen 60 tot 120 dagen klaar kan zijn. De initiële focus zal liggen op "hot zones" zoals New York City. Binnen die zones zal het zich richten op kritieke locaties zoals ziekenhuizen om het besmettingspercentage te meten. Het project heeft een budget van 1,5 miljoen dollar per jaar.

Bron: Draganfly

0 Reacties

    Plaats een reactie