De Verenigde Staten bekijkt opnieuw het gebruik van buitenlandse drones door de overheid, nadat men al eerder hun zorgen uitsprak. Deze keer gaat men een stap verder en wordt er een zogenaamde executive order voorbereid, aldus de website Tech Crunch.

Verbod

De Amerikaanse overheid bereidt een executive order voor dat alle federale afdelingen en agentschappen verbiedt om drones van buitenlandse makelij te kopen of te gebruiken. Volgens Trump en zijn functionarissen vormen deze drones een risico voor de nationale veiligheid.

Drones

Het gaat om drones die van buitenlandse makelij zijn, zoals natuurlijk de drones van het Chinese merk DJI. Ook merken als Yuneec (China) en zelfs Parrot (Frankrijk) zouden hieronder vallen. Volgens informatie verzameld door de website Tech Crunch gaat men zelfs nog een stapje verder en zijn zelfs drones met buitenlandse onderdelen al verdacht.

Trump-administratie werkt aan verbod op overheidsgebruik buitenlandse drones

China

De executive order noemt China volgens bronnen wel nadrukkelijk als grootste bedreiging. De angst is dat gevoelige gegevens die tijdens het gebruik van drones worden verzameld, kunnen worden overgedragen aan vijandige instanties. Tegelijkertijd wordt het gebruik van in het binnenland gebouwde drones door het overheidsbeleid 'aangemoedigd'.

DJI

"Hoewel we het document niet hebben gezien, is dit voorstel een nieuwe aanval op dronetechnologie op basis van het land van herkomst", stelt DJI-woordvoerder Michael Oldenburg in een verklaring. DJI zou als de grootste Chinese droneproducent het hardst geraakt worden door deze maatregelen. In 2019 waarschuwde de Amerikaanse overheid al voor drones van het merk en de mogelijke risico's m.b.t. databeveiliging.

Bron: Tech Crunch

0 Reacties

    Plaats een reactie