Eindelijk weer eens een nieuwe drone van DJI! Vandaag lekten de eerste beelden van wat vermoedelijk de DJI Mavic Air 2 gaat worden. Twittergebruiker OsitaLV had zoals wel vaker de scoop.

Nieuwe drone

Vandaag lekten de eerste beelden van een nieuwe drone. Vermoedelijk gaat het hier om de DJI Mavic Air 2. Deze nieuwe drone in de DJI Mavic-line-up zou volgens geruchten in april van dit jaar worden geïntroduceerd. Op het eerste gezicht lijkt deze drone erg op de DJI Mavic 2, maar er zijn ook een aantal duidelijke verschillen.

DJI Mavic Air 2

De originele DJI Mavic Air werd alweer gelanceerd in januari 2018. Het was dus hoog tijd voor vervanging. Met de nieuwe DJI Mavic Air 2 lijkt DJI de sterke punten van de vorig jaar gelanceerde DJI Mavic 2 vooral over te nemen. Dit is nog steeds een van de meest stevige en strak gebouwde consumentendrones, dus wat ons betreft is dit een goede zet.

Eerste foto's DJI Mavic Air 2 verschenen

Design en functies

Op basis van de foto's kunnen we alvast wat uitspraken doen over het design en de functies. Het design lijkt qua materiaal en kleurcombinaties erg op de DJI Mavic 2. Interessanter zijn de functies. Onder op zien we een LED-licht, evenals een dual vision-systeem, eem infrarooddetectiesysteem en de hulpverlichting onderaan voor weinig licht. Hiermee lijkt de Air 2 dezelfde functionaliteiten te krijgen als de Mavic 2.

ADS-B-compatibel

De DJI Mavic Air 2 lijkt de eerste DJI-drone voor consumenten met ADS-B In-mogelijkheden te zijn.Vorig jaar kondigde DJI aan dat alle drones met een gewicht van meer dan 250 gram ADS-B In zouden bevatten, waarmee de drone nabijgelegen bemande vliegtuigen kan detecteren, indien deze zijn uitgerust met ADS-B Out. Wanneer deze een nabijgelegen vliegende voertuigen detecteert wordt een waarschuwing via de DJI Go 4-app gestuurd om botsingen te voorkomen.

Eerste foto's DJI Mavic Air 2 verschenen

Camera en controller

De DJI Mavic Air 2 krijgt een flinke upgrade op cameragebied. De DJI Mavic 2 Pro lijkt hier namelijk als uitgaanspunt te worden genomen. en dat is goed nieuws. Verwacht vergelijkbare Het verschil lijkt hem vooral te zitten in de sensor, die iets kleiner lijkt. Een nog groter verschil vinden we in de controller, die in niets lijkt op de originele DJI Mavic Air-controller. Het lijkt op een soort DJI Smart Controller, maar dan zonder display. Je telefoon verbind je nu via de bovenkant.

Release

Deze nieuwe drone in de DJI Mavic-line-up zou volgens geruchten in april van dit jaar worden geïntroduceerd. Dat is al vrij snel, maar op de gelekte foto's lijkt de drone dan ook al ver gevorderd qua design. Een exacte releasedatum verwachten we in de komende twee weken te horen. Het wachten is nu op het officiële woord van DJI.

Bron: OsitaLV via Twitter

Foto: OsitaLV via Twitter

0 Reacties

    Plaats een reactie