Heathrow Airport heeft onlangs anti-dronesystemen rondom de start- en landingsbanen ingezet om te voorkomen dat er drones van roekeloze piloten in de buurt komen. Het systeem kan daarbij de piloot ook opsporen en zijn of haar locatie delen met de autoriteiten.

Anti-dronesystemen

Luchthaven Heathrow Airport liet onlangs weten dat men anti-dronesystemen heeft geplaatst. Deze systemen kunnen drones in het omliggende luchtruim detecteren en volgen, om zo de luchthaven te waarschuwen voor ongeautoriseerde drones. Het systeem kan ook de locatie van de piloot ophalen en deze vervolgens delen met autoriteiten.

Verbetering

"We zijn erg blij met dit unieke systeem dat onze lucht veilig houdt en passagiers en vracht helpt om op tijd op hun bestemming te komen, vertelt Jonathan Coen van Heathrow Airport. "De veiligheid en beveiliging van onze passagiers en collega's is onze eerste prioriteit. Het detecteren en afschrikken van drones zal ons vliegveld verbeteren en is daarmee een goede investering"

Heathrow Airport plaatst anti-dronesystemen

Gatwick

Mogelijk is het nieuwe systeem bedoeld om situaties zoals die van Gatwick in 2019 te voorkomen. Toen strandden duizenden passagiers omdat een drone gesignaleerd was op het vliegveld. Het werd wereldnieuws en een goede reminder om altijd verantwoordelijk met je drone om te gaan.

Operational Solutions

Het anti-dronesysteem is ontwikkeld door Operational Solutions, een in het VK gevestigd drone-verdedigingsbedrijf. Verdere specificaties en details met betrekking tot het systeem zijn onbekend vanwege beveiligingsmaatregelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie