Drone-maker Zero Zero Robotics heeft een nieuwe drone in ontwikkeling: de V-Coptr Falcon. Met dit onbemande voertuig wil men voor eens en altijd afrekenen met de relatief korte batterijduur van drones. Met een uniek design haalt de drone volgens het bedrijf een ongekend lange vliegtijd van maar liefst vijftig minuten.

V-Coptr Falcon

De V-Coptr Falcon is het nieuwste wapenfeit van dronemaker Zero Zero Robotics en belooft een ongekend langse vliegtuig van ruim 50 minuten. Daarvoor gebruikt de drone een unniek design: in plaats van vier rotoren heeft deze nieuwe drone er slechts twee, die kunnen kantelen voor VTOL opstijgen en landen. Hierdoor is de drone niet alleen compacter en lichter, maar ook de aerodynamica is een stuk beter.

Voordelen

"Met een ontwerp met vier rotoren heb je veel meer luchtweerstand omdat in principe de hele top (van de drone) in de richting van de vlucht komt te staan," vertelt COO Wang. "Met tilt-rotor technologie blijft het profiel min of meer hetzelfde gedurende de hele tijd dat je vliegt. We denken echt dat het een game-wisselaar zal zijn en het is echt een grote doorbraak."

Zero-Zero Robotics ontwikkelt hoogwaardige cameradrone met 50 minuten vliegtijd

Functies

Naast dit innovatieve ontwerp is de V-Coptr Falcon ook qua specificaties een hoogwaardige drone, gericht op luchtfotograven. Het neemt video op met een resolutie van 4K bij 30 frames per seconde en maakt foto's van 12 megapixels, allemaal gestabiliseerd door zijn gemotoriseerde drie-assige gimbal. De drone bevat daarnaast obstakelsensoren aan de voorkant en selfie-functies bekend van de Hover-lijn.

Controller

In tegenstelling tot de Hover-modellen van het bedrijf zit bij de drone ook een volledige (maar toch compacte) controller met een opklapbare houder voor telefoons inbegrepen. Zo kun je terwijl je vliegt met de V-Coptr Falcon zien wat je fotografeert en de camera en andere functies bedienen tijdens de vlucht, zonder je beeld te hoeven onderbreken. Het bereik betreft zeven kilometer.


Kopen

De V-Coptr Falcon is beschikbaar voor voorverkoop met een terugbetaalbare aanbetaling van $ 100 rechtstreeks van Zero Zero vanaf vandaag voor $ 699 tot en met 31 december. Hij wordt verkocht voor $ 999 wanneer hij in februari 2020 begint te verzenden. Voorlopig wordt de drone nog niet in Europa verkocht.

Zero Zero Robotics

Zero Zero Robotics heeft nog niet de bekendheid van namen als DJI of Parrot, maar ze timmeren de laatste jaren wel stevig aan de weg. Hun meest bekende producten zijn de Hover Camera Passport en Hover 2 drones. Deze drones waren vooral bedoeld om het zo simpel mogelijk te maken om leuke foto's en selfies te maken. Met de V-Coptr Falcon wil men nu ook dronepiloten met iets meer ervaring en wensen aan spreken.

0 Reacties

    Plaats een reactie