De Hover 2 is de opvolger van de met diverse awards bekroonde Hover Camera Passport drone uit 2016. Met de nieuwe tagline 'your personal photographer, reinvented' heeft het bedrijf zich wederom tot doel gesteld om de ultieme 'vliegende camera' te ontwerpen. Het toverwoord hierbij? Kunstmatige intelligentie.

Hover 2

Zero Zero Robotics heeft een kickstarter campagne voor haar nieuwe Hover 2 drone gelanceerd. De drone is de opvolger van de succesvolle Hover Camera Passport drone uit 2016 en voert een aantal spannende nieuwe functies en verbeteringen door.

Obstakelradar

De meest opvallende feature van de Hover 2 is het unieke en innovatieve obstakel ontwijk systeem. Sensoren aan de voor- en achterkant zijn inmiddels de standaard voor de meeste moderne drones, maar de Hover 2 doet daar een schep bovenop en komt met een complete obstakel-radar. Dit maakt de Hover 2 de eerste drone met 360 graden diepte perceptie en spatial awareness. Waar dat allemaal op neerkomt is dat deze drone letterlijk alles om zich heen kan zien. De slimme A.I. verwerkt dit in realtime en als dat allemaal werkt zoals beloofd hoef je nooit bang te zijn dat de Hover 2 ooit zal botsen.

Zero Zero Robotics lanceert Kickstarter campagne nieuwe Hover 2 drone

A.I.

Met het 360 graden ontwijkingssysteem wil Zero Zero Robotics ervoor zorgen dat de Hover 2 al het werk doet en de gebruiker letterlijk niet naar de drone hoeft om te kijken. Het geheim hierachter zit hem in de krachtige Qualcom Snapdragon computerchip (die je wellicht kent uit de smartphone wereld). Dit maakt de krachtige kunstmatige intelligentie (A.I.) mogelijk waardoor de drone volledig autonoom vliegt, de omgevingen in zich op kan nemen en bijstuurt waar nodig om obstakels te ontwijken. Of dat echt zo goed werkt als Zero Zero Robotics beweert is natuurlijk afwachten, maar met een vier maal zo krachtige processor als de originele Hover lijkt dat zeker haalbaar.

Trackshots

Naast het geavanceerde ontwijkingssysteem bevat de Hover 2 ook nog een aantal vertrouwde functies die je van een moderne drone mag verwachten. Zo kun je de quadcopter instellen om je automatisch te volgen of om bepaald objecten in de gaten te houden. Daarnaast zijn er ook een aantal trackshots toegevoegd, een variant op de quickshots die je vindt op DJI drones. Het zijn er in totaal vier: surge, ricochet, reveal en orbit. Deze handige shortcuts zorgen ervoor dat je altijd razendsnel leuke drone opnames kunt maken.

Zero Zero Robotics lanceert Kickstarter campagne nieuwe Hover 2 drone

Camera

De Hover 2 is uitgerust met een moderne 4K video camera met 1/2,3 CMOS sensor. Deze is super compact en volledig in het design geïntegreerd en een twee-assige gimbal zorgt voor stabiele beelden. Naast video maakt deze camera ook foto's van een respectabele 12 MP. De 'vliegende camera ' kan volgens Zero Zero Robotics een respectabele 23 minuten blijven draaien op één batterijlading.

Blast-off

In de normale stand is de Hover 2 uitgerust met een protective cage die te besturen is met de palm pilot: een mini-afstandsbediening die ergens in het midden ligt tussen een smartphone en een controller. Zie je jouw drones graag wat lichter, sneller en wendbaarder dan kun je de protective cage verwijderen en gaat de drone in blast-off mode. In deze stand haalt de Hover 2 de maximaal vliegtijd van 23 minuten en kun je de drone ook besturen met een meer traditionele controller.

Zero Zero Robotics lanceert Kickstarter campagne nieuwe Hover 2 drone

Kickstarter

De drone wordt aangeboden op de crowdfunding website Kickstarter. Via crowdfunding kan iedereen die het project wil steunen een financiële bijdrage doen om de ontwikkelaars te helpen met de financiering. Via deze wijze kan de drone ook aangeschaft worden en deze is verkrijgbaar in verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kost 399 dollar.

Toekomst

De inzamelingsactie eindigt op 30 december 2018. De ontwikkelaars van de drone streven er naar om grofweg 88.000 euro op te halen, maar na enkele dagen staat de teller echter al op ruim 431.117(!) euro. De Hover 2 is dus nu al een succes te noemen, maar de fans zullen nog even geduld moeten hebben. De verwachte releasedatum staat op maart 2019.


0 Reacties

    Plaats een reactie