De Amerikaanse luchtvaartautoriteit ziet drones graag integreren in de maatschappij. Om dit te bereiken diende men recent een wetsvoorstel in om een elektronische nummerplaat voor drones te realiseren.

Elektronische nummerplaat

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft samen met het Departement voor Transport een nieuw wetsvoorstel ingediend in de Verenigde Staten. Dit voorstel gaat over het introduceren van een elektronische nummerplaat voor drones. Het document is online inzichtbaar en zal voor een periode van 60 dagen kunnen geraadpleegd door iedereen binnen de drone-industrie, van fabrikanten tot dronepiloten.

Veilige integratie

Volgens de FAA is een identificatiesysteem voor drones nodig om een veilige integratie in de maatschappij te kunnen realiseren. Zo'n nummerplaat zorgt ervoor dat drones ten alle tijden geïdentificeerd kunnen worden en de persoon of instantie die deze vliegt dus aansprakelijk is. Het toenemend aantal drones van in de lucht van hobbyisten en commerciële organisaties draagt ook bij aan de noodzaak van dit plan, aldus de FAA.

FAA dient wetsvoorstel in voor electronische drone-nummerplaat

Openbaar

Het volledige document staat online en is voor een ieder die daarin interesse of belang bij heeft in te zien. Voor een periode van 60 dagen zal dit document te raadplegen zijn, wat bestaat uit 361 pagina's. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil belanghebbenden daarmee eerst de kans geven om feedback te geven, voordat er concrete wetten opgesteld worden.

DJI

Chinese dronefabrikant en marktleider DJI reageerde al op het voorstel van de FAA. Ze nemen het serieus en willen het voorstel grondig doornemen. Men is er niet op tegen, maar benadrukt wel dat een dergelijk systeem enkel succesvol kan worden geïmplementeerd als de kosten en lasten voor dronefabrikanten geminimaliseerd worden. Eerder had de Antwerspe fabrikant Unifly al plannen voor een vergelijkaar systeem.

0 Reacties

    Plaats een reactie