Wing Drone Deliveries heeft met succes haar eerste commerciële drone-bezorging voltooid aan een woning in Christiansburg, Virginia. In samenwerking met FedEx en Walgreens werd hiermee de start gegeven voor een nieuw tijdperk.

Wing

Wing Drone Deliveries, een onderdeel van Google's moedermaatschappij Alphabet, is het eerste drone-bezorgbedrijf geworden dat federale goedkeuring heeft ontvangen voor het testen van een dronebezorg-service op Amerikaanse gronden. Met een succesvolle eerste dronebezorging zet het bedrijf een stap in de richting van massale acceptatie van drone-bezorging, waardoor de bezorgservice-industrie enorm zal veranderen.

Wing start met eerste commerciële drone-bezorging in VS

Dronebezorging

De levering met behulp van een drone werd uitgevoerd door Wing Aviation, in samenwerking met FedEx Express, als onderdeel van het Unmanned Aircraft Systems Integration Pilot Program (IPP) van het Amerikaanse ministerie van Transport.

Wing start met eerste commerciële drone-bezorging in VS

De levering van een FedEx Express-pakket markeert de start van de eerste commerciële drone-bezorgservice en de eerste geplande e-commerce bezorging als drone-bezorgingstest in de Verenigde Staten.

Walgreens

Klanten van FedEx die in de aangewezen gebieden in Christiansburg, Virginia wonen en zich hebben aangemeld voor de bezorgservice van Wing, kunnen in aanmerking komende pakketten te ontvangen via een drone tijdens het proefprogramma. Het pilootprogramma van Wing omvat ook een samenwerking met Walgreens, waardoor deelnemers aan het programma gezondheids- en wellnessproducten kunnen bestellen via de bezorgapp van Wing.

Wing start met eerste commerciële drone-bezorging in VS

Competitie

Met deze stap is Wing de competitie een stap voor. Zo wachten Amazon's Prime Air en Uber Eats met smart op goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) om te starten met commerciële dronebezorging.

1 Reacties

  1. Leon van Nijnatten

    Dear sir what is your website we are looking for wing dromes

Plaats een reactie