John David Verolme is een (lucht)fotograaf uit Emmeloord en is in de categorie 'Nationaal' genomineerd voor een Drone Award. In zijn genomineerde video legde hij de kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder vast tijdens het Tulip Festival.

Drone Awards 2019

Tot en met 30 november 2019 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2019 in de categorie 'Nationaal' en 'Internationaal'. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

John David Verolme

Kun je ons wat meer vertellen over jezelf?

"Mijn naam is John David Verolme, ben 34 jaar en woon in Emmeloord. In het dagelijkse leven ben ik met ontwikkelingen bezig op het gebied van internet bij internet service provider en daarnaast ook veel bezig met foto- en videografie, zowel vanaf de grond als in de lucht."

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones

"3 jaar geleden wilde ik heel graag beelden maken in Schotland vanuit de lucht. De landschappen in Schotland zijn adembenemend mooi en vanuit de lucht zijn deze landschappen goed in beeld te brengen. Ik heb toen de DJI Phantom 4 Advanced aangeschaft, met als doel deze beelden te kunnen maken en te kunnen delen op het internet. Daarnaast had ik als doel om met de drone er werk van te maken."

Hoeveel drones heb je?

"Samen met mijn vriendin hebben we 2 drones, DJI Phantom 4 Advanced en DJI Mavic 2 Pro."

John David Verolme over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Drones

Hoeveel uur per week vlieg je gemiddeld met drones?

"Dit is sterk afhankelijk van het weer maar over het algemeen 1 uur per week. En tijdens de vakantie? Maak er maar 24/7 van."

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten van het afgelopen jaar op het gebied van drone vliegen?

"Tijdens een autoreis richting Noorwegen hebben we prachtige beelden gemaakt van de Noorse Fjorden. Daarnaast uiteraard het tulpenseizoen, waar ik op dit moment een film aan het maken ben."

Veel vliegen en op een open veld beginnen kennen we, maar heb jij nog andere belangrijke tips voor beginnende dronepiloten?

  • "Zet de gevoeligheid van de afstandbediening sticks lager. Ten eerste voor de veiligheid, de drone zal minder onverwachte snelle bewegingen maken bij het minst geringe beweging aan de sticks. Ten tweede helpt het bij het maken van rustige videobeelden."
  • "Voer een 'Return to Home' eens echt uit en laat de drone volledig autonoom zijn werk doen. Daarmee leer je hoe je drone dit doet en daarnaast hoeveel hij kan afwijken van de daadwerkelijke plek waar hij was opgestegen. Hiermee leer je dat je landingsplaats meer ruimte moet hebben om veilig te kunnen landen (zowel handmatig als autonoom)."
  • "Zorg dat je volledig vrij zicht hebt als je naar boven kijkt vanaf de landingsplek (geen bomen of takken, hoogspanningskabels etc)."

John David Verolme over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat jouw video is genomineerd voor een Drone Award?

"Echt heel tof! Ook voor de andere genomineerden!"

Hoe kwam je op het idee voor deze video?

"We wonen middenin het tulpengebied en dit moest in beeld gebracht worden! Het idee hierachter was om de polder te promoten in het buitenland, omdat dit zeer uniek is voor de Gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland."

Vereiste het maken van deze video nog een speciale voorbereiding?

"Zeker, we hebben vooraf vele kilometers gereden om te noteren waar de tulpen velden zouden groeien. Hiermee konden we in relatief korte tijd veel beelden maken."

Met welke drone heb je gevlogen om deze opname te maken?

"Deze video is volledig gemaakt met de DJI Phantom 4 Advanced."

Welke software heb je gebruikt om je video te monteren?

"Voor de nabewerking gebruik ik Final Cut Pro X."

Heb je nog een leuke anekdote over jouw video?

"Ik heb vroeger veel gewerkt in de tulpenvelden, met name het koppen hiervan. Tijdens het maken van de beelden heb ik meerdere malen gedacht, ik had toen een drone moeten hebben want met die propellers gaat het koppen 100 keer sneller!"

Op welke genomineerde videos zou je jouw eigen stem uitbrengen?

In de categorie 'nationaal' gaat mijn stem naar Thomas de Koster - Kitesurf Heaven. In de categorie 'internationaal' naar Sander Coppens - IJsland.

John David Verolme over zijn Drone Awards 2019 nominatie

Toekomst

Wat zou je graag nog eens vastleggen met je drone?

"Ik zou graag Lofoten in Noorwegen willen vastleggen met de drone."

Wat is jouw doel voor 2020 op het gebied van drones?

"Ik heb meerdere ideeën voor drone projecten en deze wil ik volgend jaar meer vorm gaan geven. Denk aan documentaires en reportages. Daarnaast wil ik ook gaan richten op FPV drones, welke nieuwe mogelijkheden biedt op het gebied van videografie."

Wat is jouw visie op drones in de toekomst?

"De nieuwe Europese regelgeving welke volgend jaar ingaat, zullen de ontwikkelingen op het gebied van drones meer gaan ondersteunen. Op dit moment wordt innovatie op het gebied van drones beperkt door de huidige regels. Al snel is een provincie volledig afgesloten voor al het drone verkeer (denk aan Oost/Zuid Flevoland met Lelystad CTR) en dit is niet bevorderlijk voor bijvoorbeeld de agrarische sector en multimedia bedrijven. Over enkele jaren zal de wetgeving meer aangepast zijn op drones en dit biedt kansen op het gebied van personen vervoer, pakket vervoer, AED in een drone en betere ondersteuning bij calamiteiten (brandweer, ambulance, politie en zoektochten bij vermissing)."

Stemmen

Je kunt tot 30 november stemmen op de video van John David of op een van de andere video's. Ga naar DroneAwards.nl en breng je stem uit op een video uit de categorieën 'Nationaal' en 'Internationaal'. Door te stemmen maak je tevens kans op een Eachine E010 met Torvol Indoor Race Pack. De winnaar van de Drone Awards worden begin december bekend gemaakt.

John David Verolme over zijn Drone Awards 2019 nominatie

0 Reacties

    Plaats een reactie