DJI dook onlangs in de wereld van First Person View met de release van hun Digital FPV System. Na een paar maanden houdt de dronefabrikant nu een wedstrijd onder piloten die inmiddels vliegen met het systeem.

HD Video

DJI introduceerde op 1 augustus 2019 het Digital FPV-pakket voor racing- en freestylequads. Dit systeem is revolutionair op het gebied van beeldtransmissie en biedt de gebruiker een HD videofeed met een zeer lage vertraging. De lage vertraging maakt het geschikt voor de snel vliegende quadcopters.

FPV Video Contest

Nu dat het systeem vier maanden verkrijgbaar is en de piloten er al aan beginnen te wennen, lanceert DJI een heuse video wedstrijd. Iedereen over de wereld mag meedoen aan de wedstrijd, maar je moet dus wel beschikken over het DJI FPV Systeem.

DJI houdt First Person View (FPV) Video Contest

Wat moet je doen?

Om deel te nemen moet je een video maken die slechts 30 tot 60 seconden lang is. De beschrijving van de video mag niet meer dan 100 woorden bevatten. Uiteraard moet de video gemaakt zijn met het DJI FPV Systeem. De opgenomen video dient op je eigen YouTube, Vimeo of SkyPixel account te staan en deel je op het DJI Forum met de hashtag #DJIFPVLife. Ook is het toegestaan de video's op je eigen social media te delen met dezelfde hashtag.

Prijzen

Door deelname aan de FPV Video Contest maak je uiteraard kans om prijzen te winnen. De hoofdprijs van de competitie is een DJI FPV Air Unit. De nummer twee wint een Air Unit Module en de derde prijs krijgt een DJI FPV Camera toegestuurd.

Deelname

Het is vanaf nu mogelijk om je video's te delen met de hashtag #DJIFPVLife. De competitie duurt tot 22 december 2019.

DJI FPV Systeem

Het DJI FPV Systeem is een digitaal video transmissiesysteem dat bestaat uit een FPV Bril, een FPV Air Unit Module een FPV Camera en een FPV Remote Controller. Het systeem blinkt uit door zijn lage vertraging en hoge kwaliteit beelden. Waar veel droneracers op het begin nog sceptisch waren, erkennen steeds meer quadcopterpiloten de kwaliteit van deze nieuwe manier van FPV vliegen.

FPV vliegen

FPV vliegen wordt steeds populairder. Met racedrones is het mogelijk om nog uniekere opnames te maken dan met de traditionele drones. Je hebt meer bewegingsvrijheid en snelheid, maar het is wel moeilijker te besturen dan de huidige DJI drones. De trend is ook goed zichtbaar bij de jaarlijkse Drone Awards waarbij ook dit jaar een groot aantal video's is genomineerd die zijn gemaakt met FPV racingdrones.

1 Reacties

  1. Het is super gaaf dat DJI een wereldwijd fpv video wedstrijd organiseert. Hier kan ene ieder zijn/haar creativiteit tentoon stellen. Succes aan alle deelnemers!

Plaats een reactie