DJI kondigde recent aan dat de Chinese drone-maker heeft gewerkt aan een nieuwe drone-naar-telefoon Remote ID-oplossing die WiFi gebruikt. De nieuwe app werd gedemonstreerd met een DJI Mavic Air en een DJI Mavic 2 Enterprise-drone op de derde jaarlijkse Drone Enable-conferentie van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie in Montreal.

Remote ID

Dronefabrikant DJI demonstreerde recent een directe drone-naar-telefoon, op Wi-Fi gebaseerd protocol, genaamd Remote ID, om op afstand drones in de lucht te identificeren. Iedereen met een smartphone kan in de nabije toekomst deze app downloaden om nabijgelegen drones te monitoren "voor verbeterde veiligheid , veiligheid en gemoedsrust", aldus DJI. De DJI Mavic Air en DJI Mavic 2 Enterprise werden als voorbeeld genomen.

Veiligheid en transparantie

Volgens DJI kan iedere gebruiker van de app eenvoudig gegevens ontvangen. Mits de gebruiker zich binnen het radiobereik van de drone bevind. Zaken als locatie, hoogte, snelheid en richting van de drone kunnen dan op een smartphone bekeken worden, evenals een identificatienummer dat in de toekomst verplicht zal zijn. Dit moet er voor zorgen dat dronevluchten nog veiliger en transparanter gaan worden.

DJI demonstreert drone-naar-telefoon Remote ID-app voor smartphones

Begrijpen luchtruim

"Naarmate er meer drones elke dag het luchtruim in gaan, richt de ID op afstand zich op de belangstelling van het publiek om te begrijpen wat er in het luchtruim gebeurt", zegt Christian Struwe, DJI Policy Director, Europa. “Deze applicatie helpt dat te bereiken door drone-piloten een eenvoudige beschrijving van hun vluchten te laten uitzenden, zodat iedereen die de smartphone-app bekijkt, kan begrijpen dat ze een dak inspecteren, een bouwplaats inspecteren of een andere nuttige taak uitvoeren met een drone."

Demonstratie

DJI demonstreerde het directe drone-naar-telefoon externe ID-systeem in een park in Montreal, Canada, tijdens de derde jaarlijkse Drone Enable-conferentie van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie. Deelnemers gebruikten standaardtelefoons van Samsung, Google en Xiaomi om Wi-Fi Aware-signalen te ontvangen van een DJI Mavic Air-drone en een DJI Mavic 2 Enterprise-drone.

Nog niet beschikbaar

De nieuwe drone-naar-telefoon Remote ID-app en firmware-updates van DJI zijn nog niet beschikbaar voor openbaar gebruik, omdat dit slechts een demonstratie was. Het bedrijf wacht op verdere aanwijzingen van luchtvaartregelgevers en de definitieve publicatie van de ASTM International-norm. De voorlopige releasedatum is 2020.

0 Reacties

    Plaats een reactie