DJI heeft vandaag haar nieuwste camera-drone gepresenteerd. DJI Mavic Mini is een opvouwbare camera-drone in mini-formaat uitgevoerd met 3-assige gimbal en 2.7K camera.

Geruchten

Net zoals bij eerdere productlanceringen kwam ook deze keer de geruchtenmachine flink op gang. Nooit eerder was er al zoveel bekend over het nog te lanceren DJI product.

DJI presenteert Mavic Mini

Body

Qua uiterlijk lijkt de Mavic Mini erg veel op haar grote broer - Mavic 2 - maar dan een slag kleiner. De diagonale afstand tussen de motoren van de Mavic Mini bedraagt 213 mm en bij de Mavic 2 is deze afstand 354 mm.

Camera

De Mavic Mini is uitgerust met een 1/2.3" CMOS sensor welke foto's maakt in een resolutie van 12 megapixels en video's in een beeldkwaliteit van 2.7K.

Gimbal

De camera is aan de drone bevestigd met een 3-assige gimbal waardoor stabiele opnames zijn gegarandeerd.

DJI presenteert Mavic Mini

Vliegsnelheden

Net zoals eerdere DJI drones is de Mavic Mini uitgerust met een Sport Mode waardoor extra hoge snelheden gehaald kunnen worden. De maximum snelheid van de drone bedraagt zo'n 13 meter per seconde, wat neerkomt op zo'n 47 kilometer per uur.

Vision Sensor

Dankzij de ingebouwde Vision Sensor aan de onderzijde van het apparaat in combinatie met de GPS functionaliteiten weet de Mavic Mini altijd haar exacte positie te bepalen.

DJI presenteert Mavic Mini

Besturing

DJI Mavic Mini wordt standaard geleverd inclusief afstandsbediening om de drone te bedienen. De afstandsbediening is voorzien van verwijderbare control sticks zodat je geen last hebt van de sticks tijdens transport.

Bereik

Het bereik van de remote controller en live video-verbinding bedraagt 4 kilometer. In Europa is dit echter begrensd tot een maximum van 2 kilometer.

DJI presenteert Mavic Mini

Vliegtijd

Volgens DJI kan de Mavic Mini tot wel 30 minuten vliegen op een volle accu. Voor een drone van dit formaat en gewicht is dat sensationeel. In tegenstelling tot andere DJI drones maakt de Mavic Mini geen gebruik van een LiPo accu, maar een Li-ion accu. De accu heeft een capaciteit van 2400mAh, werkt met een voltage van 7.2V en weegt zo'n 100 gram.

Gewicht

Waar de Mavic 2 zo'n 900 gram weegt, weegt de Mavic Mini slechts 249 gram. Hiermee zit de Mavic Mini onder de grens van 250 gram waardoor in veel landen geen vliegvaardigheidsbewijs nodig is aangezien de drone valt onder de zogenaamde micro-drone regelgeving en wordt gezien als speelgoed.

DJI presenteert Mavic Mini

DJI Fly app

De Mavic Mini werkt met een nieuwe app: DJI Fly app. Via de app is het erg eenvoudig om binnen enkele klikken de meest professionele opnames te maken. Net zoals eerder DJI drones beschikt de Mavic Mini over zogenaamde 'QuickShots', namelijk: Dronie, Rocket, Circle en Helix.

DJI presenteert Mavic Mini

Prijs

DJI Mavic Mini is verkrijgbaar vanaf 399 euro. Deze set is volledig vliegklaar en wordt geleverd inclusief afstandsbediening. Voor 499 euro is de Mavic Mini ook verkrijgbaar als Fly More Combo. Deze set bevat naast een remote controller ook 2 extra accu's (dus 3 in totaal), oplaadstation, 2 extra paar propellers, propeller guard, 18W USB lader en draagtas.

1 Reacties

  1. Edward Butter

    Ik kan nergens vinden of de dji mavic mini een borstelloze motor heeft of niet.

Plaats een reactie