Verzendbedrijf UPS heeft een dochteronderneming opgericht die zich richt op het uitvoeren van commerciële dronevluchten. Met dit bedrijf, Flight Forward genaamd, heeft UPS een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Federal Aviation Administration om groen licht te krijgen voor reguliere bezorgvluchten.

Flight Forward

UPS start een nieuwe dochteronderneming die zich sterk richt op drones: Flight Forward. De postgigant ziet al een tijdje de potentie in van drones, maar met Flight Forward wil men nu reguliere bezorgvluchten gaan realiseren. Daarvoor is een aanvraag gedaan voor een Part 135-certificering bij de Federal Aviation Administration (FAA).

Goedkeuring

UPS Flight Forward hoopt al dit jaar de FAA-goedkeuring te ontvangen. Als het is goedgekeurd, kan het bedrijf 's nachts met drones vliegen, over mensen heen en buiten het zichtveld (BVLOS). Het aantal drones en drone-operators zou onbeperkt zijn. UPS zou zich daarmee aansluiten bij Google's Wing als een van de eerste aanbieders zijn van gecertificeerde commerciële dronevluchten in de Verenigde Staten.

UPS investeert in dronebezorging met Flight Forward-onderneming

Dronekoeriersbedrijf

UPS is vastbesloten om technologie te gebruiken om de manier waarop we zaken doen te transformeren,” aldus Scott Price, UPS Chief Transformation en Strategy Officer. “De oprichting van een dronekoeriersbedrijf en de start van reguliere activiteiten onder dit certificaat is een historisch moment voor UPS en voor de drone- en logistieke sector in bredere zin.”

Proeven

Momenteel mag UPS alleen in bijzondere gevallen pakketjes bezorgen waar vooraf toestemming voor verzameld moet worden. Een voorbeeld hiervan zagen we begin maart. Het postbedrijf startte toen een proef met drone-zendingen voor medische producten, zoals stalen, naar ziekenhuizen in de Verenigde Staten. Wat verder van huis werkte UPS ook met het Zipline-programma om bloedmonsters in Rwanda af te leveren.

Bron: Transport Online

0 Reacties

    Plaats een reactie